Skip to content
Sănătate

Johnson & Johnson a suspendat studiile clinice pentru un vaccin împotriva Covid-19. Un participant a dezvoltat o boală „inexplicabilă”

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Compania Johnson & Johnson a suspendat studiile clinice pentru un vaccin împotriva Covid-19 după ce un participant a dezvoltat o boală „inexplicabilă”, informează NBC.

Anunţul a venit la câteva săptămâni după ce J&J a anunţat că se află în faza finală cu testarea vaccinului-candidat.

" "
" "

O astfel de pauză nu este neobişnuită în cazul studiilor pentru vaccinuri. Luna trecută, Oxford şi AstraZeneca au trecut prin acelaşi lucru, iar acest lucru este văzut de experţi ca un exemplu de rigoare ştiinţifică menţinută în ciuda presiunii.

Studiul Johnson & Johnson a fost suspendat în conformitate cu standardele normative după ce un participant a dezvoltat o boală „inexplicabilă”, a transmis compania luni noapte.

Compania a mai spus că starea pacientului este analizată şi evaluată de un comitet independent.

Trebuie să respectăm intimitatea acestui participant la studiu. Aflăm mai multe despre boala acestui participant şi este important să avem toate datele înainte de a împărtăşi alte informaţii”, a fost transmis.

Nu este clar dacă pacientul a primit vaccinul experimental sau a făcut parte din grupul placebo.

Pfizer şi Moderna se află din luna iulie în faza a treia de studii pentru un vaccin. Ambele presupun două doze administrate la o lună distanţă, informează news.ro.

Vaccinul-candidat al Johnson & Johnson este administrat într-o singură doză.

Săptămâna trecută, compania a anunţat că CE (Comisia Europeană) a fost de acord cu o achiziţie în avans de la compania-mamă, Janssen Pharmaceutical Companies, de 200 de milioane de doze de vaccin pentru statele membre UE după omologare.

Compania a mai precizat că va oferi 500 de milioane de doze de vaccin pentru naţiunile cu venituri scăzute.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *