Joi începe Oktoberfestul brașovean, în spatele Gării

Joi, 31 august, va începe o nouă ediție a Oktoberfest-ului brașovean. Organizatorii se așteaptă în acest an la un public de 500.000 de persoane, care să consume bere și mâncare de câteva milioane de euro. Nici nu ar fi greu, având în vedere că prețurile pleacă de la 8 lei o bere Ciucaș și 7 lei un mic tradițional. „De la prima ediție, când au fost 40.000 de vizitatori, ajunsesem în 2018 – 2019 la 400.000. Pandemia a mai redus din număr – anul trecut au fost doar 200.000. dar acum suntem după pandemie – așa că ne așteptăm la peste 500.000 de oameni care să vină la eveniment, până în 10 septembrie, când va fi ultima zi a acestei ediții”, spun organizatorii.

Din cei 500.000 de vizitatori, organizatorii se așteaptă ca 100.000 să fie turiști, care, în general, ar fi mai generoși decât locuitorii zonei. „Noi ne-am promovat atât pe CFR, cât și prin liniile aeriene low-cost. În plus, locația este în imediata apropiere a gării, așa că cei care ajung în oraș se pot opri la noi să bea o bere înainte de a pleca în oraș”, a spus Cristian Macedonschi, reprezentantul organizatorilor.

Tradiționala paradă va începe joi, la orele 18.00, din fața Hotelului Aro Palace și va parcurge un traseu mai lung de această dată: Castanilor – 13 Decembrie – Turnului – locația de lângă Parcul Tractorul, sălașul de sub Tâmpa a ciorilor. La propriu. Cepul va fi dat de primarul Allen Coliban, a spus Macedonschi. Astfel, Coliban poate să vadă și dezastrul făcut de ciori – la propriu – în parc, fiind șanse mai mari ca astfel să mai rezolve o problemăa orașului.

Organizatorii sunt foarte mulțumiți de noua locație – un teren de 22.000 de metri pătrați, situat în spatele Gării, în imediata apropiere a Parcului Tractorul. „Este un teren proprietate privată. Este cea mai bună locație de până acum. Până acum am organizat evenimentul la Olimpia – prima ediție, din 2009, apoi pe Arenele Liceului Sportiv, iar în ultimii ani în Bartolomeu, în zona fostului Stadion Municipal”, a explicat Macedonschi.

Citește mai mult pe  bizbrasov.ro

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL