Jordan Chiles trebuie să dea înapoi medalia de bronz de la Jocurile Olimpice

Sursa foto: Paris 2024 Olympics

Gimnasta americancă Jordan Chiles trebuie să returneze medalia de bronz pe care a câștigat-o inițial la Jocurile Olimpice de la Paris, arată publicația AP, după ce TAS a anulat contestația depusă de antrenoare gimnastei americance și a decis că românca Ana Bărbosu a încheiat competiția pe locul 3.

Comitetul Olimpic Internațional a anunțat duminică, 11 august, că îi va realoca medalia de bronz din finala de la gimnastică româncei Ana Bărbosu, după ce Federația Internațională de Gimnastică a afirmat că va respecta decizia TAS și o va ridica pe gimnasta româncă pe locul trei.

Potrivit AP, Comitetul Olimpic Internațional a anunțat că va lua legătura cu Comitetul Olimpic și Paraolimpic al Statelor Unite ale Americii cu privire la restituirea medaliei de bronz primită inițial de Jordan Chiles. De asemenea, CIO a precizat că va colabora cu Comitetul Olimpic Român pentru a organiza o ceremonie de realocare în onoarea gimnastei Ana Bărbosu.

Reacția gimnastei după ce TAS i-a luat medalia de bronz

Gimnasta Jordan Chiles a reacționat după ce TAS a decis că românca Ana Bărbosu va primi medalia de bronz la proba de gimnastică de la Jocurile Olimpice de la Paris. Americanca a postat un mesaj pe rețelele de socializare în care a anunțat că va renunța temporar la platformele de socializare pentru binele sănătății sale mintale.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: