Skip to content
Internațional Politică

Juan Guaido mulțumește României pe Twitter după anunțul lui Iohannis

Dupa ce Klaus Iohannis l-a recunoscut in numele României ca președinte interimar al Venezuelei, Juan Guaido a mulțumit țării noastre.

Juan Guaido a multumit, de fapt, Guvernului pentru ca tara noastra i-a recunoscut functia in care s-a autoproclamat acum doua saptămâni.

Președintele român Klaus Iohannis a anunțat, vineri, că a luat în considerare situația legală, politică și diplomatică din Venezuela înainte de a lua această decizie, scrie El Nacional.

„Multumesc Guvernului Romaniei pentru ca a recunoscut lupta noastra pentru a restabili ordinea constitutionala si a obtine organizarea de alegeri libere in Venezuela”, a scris pe Twitter Juan Guaido, după anunțul venit de la București, scrie ziare.com

Gracias al Gobierno de Rumania por su reconocimiento a nuestra lucha para retomar el orden constitucional y lograr elecciones libres en Venezuela. #EuropaEstaConVzla https://t.co/S5XeCungss– Juan Guaido (@jguaido) 8 februarie 2019 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, vineri dimineața, poziția oficială a României in chestiunea venezueleana, aratand ca il recunoaste pe Juan Guaido in calitatea de presedinte interimar al Venezuelei.

Anuntul vine dupa aproape 2 saptamani in care Romania, țara care asigură președinția semestrială rotativă a Consiliului Uniunii Europene, a tăcut, in timp ce statele democratice au recunoscut legitimitatea lui Juan Guaido de a-l inlocui pe dictatorul Nicolas Maduro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *