Skip to content
Sport

Jucătoarea rusă de tenis Daria Kasatkina a anunțat că este lesbiană. Ea a denunțat homofobia din Rusia

facebook

Numărul 1 al tenisului feminin rus, Daria Kasatkina, aflată în prezent pe locul 12 WTA, a anunţat că are o relaţie cu o persoană de acelaşi sex într-un interviu publicat luni, în care a denunţat homofobia răspândită în Rusia.

„Este greu şi nu are rost să stai mult ascunsă”, spune ea în acest interviu, filmat în Spania şi difuzat pe canalul de Youtube al Vitiei Kravtchenko, şi în care spune că în prezent are o iubită.

„Va fi greu pentru creier până când o spui. După aceea, este clar că fiecare trebuie să aleagă cum vrea să se deschidă şi în ce măsură. Cel mai important este să fii bun cu tine însuţi”, adaugă sportiva de 25 de ani.

De asemenea, regretă că acest subiect este „interzis” în Rusia.

„Există subiecte şi mai importante care sunt interzise, ​​aşa că nu este de mirare”, a spus jucătoarea, care a afirmat că „a alege să fii gay” îngreunează viaţa „mai ales în Rusia”.

Homosexualitatea a fost considerată o crimă în Rusia până în 1993 şi o boală mintală până în 1999. Persoanele LGBT din Rusia sunt adesea subiectul ostilităţii, violenţei şi uneori chiar al crimei.

Declaraţiile Dariei Kasatkina vin în momentul în care parlamentarii ruşi au propus luni un nou proiect de lege care ar interzice difuzarea informaţiilor „despre relaţiile sexuale netradiţionale” către orice tip de public. O lege adoptată în 2013 împotriva „propagandei” homosexuale a interzis până acum difuzarea unor astfel de informaţii către minori.

Multe ONG-uri LGBT+ susţin că această lege serveşte drept pretext pentru persecutarea homosexualilor, într-o ţară în care Vladimir Putin şi Biserica Ortodoxă pledează pentru valori tradiţionale în faţa unui Occident prezentat ca degenerat.

La câteva ore după ce şi-a postat interviul pe Youtube, Daria Kasatkina a postat o fotografie pe contul ei de Instagram în care o arată cu o tânără. Această publicaţie este însoţită de o „inimioară” simplă în comentariu, scrie news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *