Jucătoarele de la Turneul Campioanelor au protestat colectiv la adresa WTA

Sursa foto: news.ro

Turneul Campioanelor trebuia să fie o sărbătoare a tenisului mondial, însă e umbrit de organizarea deficitară a gazdelor din Cancun, Mexic. 8 dintre cele mai bune jucătoare de tenis din lume se întâlnesc în WTA Finals, iar multe dintre ele s-au plâns de calitatea infrastructurii, cea mai vehementă fiind Aryna Sabalenka, liderul clasamentului feminin.

Jucătoarea belarusă a continuat criticile chiar și după ce a debutat, duminică, în Turneul campioanelor cu o victorie categorică, 6-0, 6-1 cu Maria Sakkari (9 WTA). Sabalenka şi-a luat astfel o revanșă după ce în precedenții doi ani a fost învinsă de jucătoarea din Grecia în faza grupelor în turneul de final al sezonului.

Deși s-a impus categoric în confruntarea cu jucătoarea elenă, numărul 1 WTA a avut un discurs dur la adresa forului mondial, care i-a acordat orașului Cancun organizarea competiției mult prea târziu, abia în luna septembrie. Ca atare, condițiile din Mexic sunt dezastruoase, terenul de joc fiind gata abia cu o zi înainte de startul turneului, motiv pentru care jucătoarele nu s-au putut antrena pe el decât în ultima clipă. În plus, acesta este sub standarde, acuză participantele.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: