Skip to content
Sport

Jucătoarele din echipa feminină a SUA, plângere împotriva federaţiei pentru discriminare sexuală

" "

Componentele naţionalei de fotbal a SUA, campioană mondială, au depus o plângere împotriva federaţiei americane de fotbal (USSF), reclamând discriminare sexuală instituţionalizată, informează lequipe.fr.

Cele 28 de fotbalistele susţin în plângerea lor că salariile, terenurile de antrenament şi pentru meciuri, tratamentele medicale şi deplasările sunt la cote inferioară faţă de cele ale bărbaţilor.

" "
" "

„USSF a eşuat complet în a promova egalitate între sexe”, au explicat jucătoarele, în plângerea lor, depusă la un tribunal din Los Angeles, vineri, de Ziua Femeii.

În 2016, mai multe jucătoare americane au depus o plângere la Comisia pentru egalitate de şanse în materie de muncă, acuzând federaţia că încalcă legea privind egalitatea salarială între bărbaţi şi femei. Ele au ameninţat cu greva dacă nu obţin aceleaşi condiţii, în special financiare, cu fotbaliştii. Ele au obţinut un acord cu USSF în aprilie 2017, dar acesta probabil nu a fost respectat sau nu le-a mulţumit.

Triplă campioană mondială, în 1991, 1999 şi 2015, SUA îşi va apăra titlul în această vară, la Cupa Mondială din Franţa, programată între 7 iunie şi 7 iulie.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *