Skip to content
Sport

Jucătorii de la naţionala de tineret ar putea fi premiaţi de Guvern. Ce sume ar primi Hagi&Co.

Cadrul legislativ şi noua formă a HG 1447 permit acordarea de premii de către Guvern, cu sume cuprinse între 2.500 de lei şi 5.500 de lei, pentru performanţa echipei naţionale de fotbal Under 21 a României la Campionatul European de tineret din Italia şi San Marino, a declarat, luni, pentru Agerpres, ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei.

Premierea „tricolorilor” va fi făcută în cazul în care Federaţia Română de Fotbal (FRF) va solicita oficial acest lucru.

Cadrul legislativ şi noua formă a HG 1447 permit acordarea de premii pentru performanţa echipei naţionale de fotbal U21 obţinută la Campionatul European. „Tricolorii” noştri merită din plin aceste premieri din partea Statului şi, în măsura în care Federaţia Română de Fotbal va solicita oficial acest lucru, MTS va demara de îndată procedurile pentru efectuarea acestor premieri„, a declarat ministrul Bogdan Matei pentru Agerpres.

Ministrul speră ca actuala generaţie de fotbalişti de la echipa naţională de tineret să aibă curând performanţe şi la selecţionata de seniori: „Eu personal l-am felicitat pe preşedintele Burleanu şi extind felicitările către întreaga echipă şi către toţi cei care au muncit la această performanţă, cu speranţa că în curând vom avea o nouă generaţie de jucători de valoarea şi la nivelul Generaţiei de Aur„.

Federaţia Română de Fotbal, asociaţia cu cei mai mulţi sportivi legitimaţi din România, nu este susţinută financiar din bugetul de stat, aşa cum se întâmplă în cazul celorlalte federaţii sportive.

Pentru ocuparea locurilor 3-4 la Campionatul European U21, componenţii selecţionatei de tineret a României pot primi din partea Guvernului, în baza HG 1477, 2.500 de lei în cazul în care performanţa ar fi încadrată la locul 4, şi 5.500 de lei dacă se consideră că „tricolorii” au încheiat pe locul 3.

Sumele ar putea fi majorate de către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR), care, în baza actului normativ citat, poate acorda premii de până la 3.000 de lei pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.

Selecţionata de tineret a României s-a clasat pe locurile 3-4 la Campionatul European de fotbal Under-21 din Italia şi San Marino, după ce a fost învinsă joi seara, în semifinale, de Germania, cu scorul de 4-2 (1-2).

Echipa naţională de tineret s-a calificat în premieră în semifinalele unui Campionat European de fotbal Under-21, dar a obţinut şi biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. România a reuşit să câştige Grupa C, după 4-1 cu Croaţia, 4-2 cu Anglia şi 0-0 cu Franţa, echipă care a intrat şi ea în careul de aşi din postura de cea mai bună echipă de pe locul secund.

România nu a mai participat la Jocurile Olimpice din 1964, când selecţionata noastră ajungea în sferturile de finală. Aceasta va fi a patra participare a României în turneul olimpic de fotbal, după ediţiile din 1924, 1952 şi 1964.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *