Skip to content
Societate

Judecătoarea care l-a achitat pe Vasile Blaga, cercetată disciplinar

masapresei.ro

Inspecția Judiciară a exercitat acțiunea disciplinară față de judecătoarea Monica Cipariu de la Tribunalul București, cea care l-a achitat pe Vasile Blaga. Motivul acțiunii este întârzierea redactării motivărilor pentru 32 de decizii, între care și cea a achitării fostului lider PNL, scrie hotnews.ro.

„Această activitate de monitorizare a reprezentat o preocupare constantă a Inspecției Judiciare, fiind inclusă în planul de activitate al Inspecției Judiciare începând cu anul 2013, în vederea identificării prompte a întârzierilor, indiferent dacă există sau nu sesizări în acest sens şi dispunerii de măsuri în consecință, monitorizarea având în principal un scop preventiv. Strategia Direcţiei de inspecţie judiciară pentru judecători privind activitatea de monitorizare a avut în vedere efectuarea unei analize la nivelul tuturor instanţelor naţionale în scopul obţinerii unei imagini de ansamblu asupra motivelor care conduc la redactarea cu întârziere a dosarelor, activitatea de monitorizare având scopul de a contribui la soluţionarea cu celeritate a cauzelor, precum şi la identificarea oricărei disfuncţionalităţi în gestionarea acestor dosare şi propunerea unor măsuri conform competenţelor legale”, a explicat Alin Alexandru, purtătorul de cuvânt al Inspecției Judiciare.

Conform Codului de Procedură Penală, la judecata în primă instanță, redactarea și semnarea hotărârii trebuie efectuate în cel mult 30 de zile de la pronunțarea deciziei.

Vasile Blaga a fost achitat, în luna octombrie 2017, în dosarul în care a fost trimis în judecată sub acuzaţia de trafic de influenţă, sentinţa în cazul său nefiind definitivă. Dat fiind faptul că motivarea nu este redactată, apelul procurorilor nu poate începe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *