Skip to content
Politică

Judecătoarea mituită de Dan Adamescu a fost eliberată condiționat

tribuna.md

Judecătoarea mituită de Dan Adamescu, Elena Rovenţa, a fost eliberată condiționat.

Tribunalul Prahova a decis, la finalul anului trecut, că fosta judecătoare poate fie eliberată condiţionat după ce a executat o treime din pedeapsă, având în vedere că are 65 de ani, este pensionară şi a participat la programe de reeducare, fiind recompensată de două ori.

Din motivarea deciziei de liberare rezultă că apărătorii fostei judecătoare au arătat în faţa instanţei că, la 65 de ani, Rovenţa are o sănătate precară şi a făcut eforturi pentru a participa la cât mai multe programe de reeducare.

În acest moment, aşa cum reiese din dosarul medical, are o stare de sănătate precară, a făcut eforturi pentru a participa la cât mai multe programe de reeducare şi activităţi în cadrul penitenciarului, având numai calificative foarte bune. Aşa cum rezultă din procesul verbal al Comisiei, nu a fost sancţionată niciodată, a desfăşurat numeroase activităţi educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, de instruire şcolară şi formare profesională, fiind recompensată de două ori”, se arată în documentul instanţei, citat de news.ro.

Fosta judecatoare a executat 551 de zile de arest preventiv şi închisoare din pedeapsa de patru ani şi şase luni primită pentru luare de mită în 2015.

Din caracterizarea aflată la dosarul cauzei rezultă că persoana condamnată nu a fost sancţionată disciplinar şi a participat la programe educaţionale conform celor recomandate în Planul Individualizat de Evaluare şi Intervenţie Educativă şi Terapeutică”, se mai arată în motivare.

După analiza acestor date, Tribunalul Prahova a considerat că în cauză au fost îndeplinite toate condiţiile prevăzute de lege pentru ca Elena Rovenţa să poată fi liberată condiţionat, „atât prin executarea fracţiei prevăzută de lege, cât şi prin existenţa unor dovezi temeinice de îndreptare de care aceasta a dat dovadă pe parcursul executării pedepsei”, se mai arată în documentul instanţei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *