Judecător: Procesul lui Donald Trump privind falsificarea datelor financiare pentru a cumpăra tăcerea unor femei

Donald Trump
Sursă foto: X / Donald Trump

Selecţia juriului în procesul penal în care Donald Trump este acuzat de falsificarea datelor financiare pentru a cumpăra tăcerea unor femei cu care a avut relaţii intime va începe pe 15 aprilie, a decis luni un judecător din New York, într-o şedinţă de judecată, relatează CNBC.

Judecătorul Juan Merchan a pronunţat hotărârea după ce a respins cu fermitate argumentele avocaţilor lui Trump care au încercat să amâne acest proces, în care Trump este acuzat de falsificarea dosarelor de afaceri într-o schemă de a reduce la tăcere femeile care spun că au avut aventuri cu el.

”Este cu adevărat deconcertant faptul că nu aveţi un caz în acest moment”, le-a spus judecătorul Juan Merchan avocaţilor fostului preşedinte, referindu-se la afirmaţia lor că procurorii din dosar au suprimat probe.

”Acuzaţi literalmente biroul [procurorului de district] din Manhattan şi oamenii desemnaţi în acest caz de abateri. Spuneţi că persoanele desemnate în acest caz iau parte la abateri ale urmăririi penale şi nu aveţi o singură dovadă care să susţină această acuzaţie”, a spus Merchan.

Trump se afla în sala de judecată, ascultând în timp ce Merchan transmitea evaluarea severă echipei sale juridice.

Trump a numit cazul ”o vânătoare de vrăjitoare” şi ”o farsă”, când a intrat în sala de judecată a Curţii Supreme din Manhattan.

Audierea a avut loc în vreme ce Trump se confruntă cu o decizie financiară din partea procurorului general din New York, Letitia James, care, de luni, poate începe să încaseze o condamnare pentru fraudă de 454 de milioane de dolari împotriva lui într-un caz civil separat. Prezumtivul candidat republican la preşedinţie nu a reuşit să obţină o garanţie pentru a împiedica acea penalitate să vină în scadenţă în timp ce face apel. Trump a fost obligat să pună numerar pentru întreaga hotărâre pentru a obţine această garanţie. Însă, în timpul unei pauze de la mijlocul zilei a şedinţei de luni, o curte de apel din New York a redus garanţia lui Trump la 175 de milioane de dolari, scăzând semnificativ suma de bani pe care va trebui să o angajeze.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: