Skip to content
Politică

Judecătoria Medgidia a decis: Nicușor Constantinescu rămâne în arest. Când poate depune o nouă cerere de liberare condiționată

Observator de Constanta

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, condamnat la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu, rămâne în penitenciar, după ce Judecătoria Medgidia i-a respins, miercuri, cererea de eliberare condiţionată.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de trei zile la Tribunalul Constanţa, anunță News.ro.

Instanţa a mai decis că aceasta poate formula o cerere similară după cinci luni de la data rămânerii definitive a acestei hotărâri.

Nicuşor Constantinescu a mai formulat mai multe cereri de revizuire pentru acest dosar, toate fiind respinse de instanţe.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa execută, din 29 iunie 2016, o pedeapsă de cinci ani de închisoare, primită după ce Curtea de Apel Constanţa l-a găsit vinovat de abuz în serviciu.

În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, el a iniţiat două proiecte de hotărâre, adoptate apoi de plen, prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care îl ocupa, ambele fiind anulate de instanţă.

De asemenea, instanţa a considerat că el nu a asigurat o finanţare corespunzătoare pentru Centrul Militar Zonal în perioada 2009 – 2013.

Nicuşor Constantinescu este încarcerat la Poarta Albă.

El mai are şi alte condamnări în prima instanţă şi alte dosare în care este judecat pe fond.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *