Skip to content
Politică

Judecătorii au dat verdictul în cazul finului Elenei Udrea

hotnews.ro

Zi neagră în justițițe, pe lângă faptul că azi se dă verdictul în cazul dosarului „Gala Bute”, unde personajul principal este Elena Udrea, nici pentru unul dintre apropiații acesteia lucrurile nu stau prea bine.

Adrian Gurzău, finul Elenei Udrea și  fostul deputat PMP a fost condamnat marți de către Tribunalul București la  doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare, pentru trafic de influenţă în dosarul privind favorizarea societăţii Carpatica Asig. Decizia nu este definitivă şi a fost luată după ce Adrian Gurzău şi-a recunoscut faptele de care este acuzat de procurorii DNA, precizează news.ro

Astfel, instanţa a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Adrian Gurzău cu procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a hotărât suspendarea sub supraveghere a pedepsei, pe o durată de trei ani.

Judecătorul a menţinut măsura controlului judiciar şi a decis ca de la Adrian Gurzău să fie confiscată suma de 365.661 de lei (aproximativ 81.500 de euro). Fostul deputat PMP și  procurorii DNA pot contesta sentinţa la Curtea de Apel Bucureşti. Gurzău a semnat un acord de recunoaștere  a vinovăţiei cu procurorii DNA, înţelegere care trebuia aprobată şi de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). În cadrul acestui acord, Gurzău a acceptat o pedeapsă de doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare şi doi ani sub supraveghere, cu interzicerea unor drepturi.

Fostul deputat a fost acuzat în octombrie 2016 de trafic de influenţă în dosarul privind favorizarea societăţii Carpatica Asig, în care sunt cercetaţi sub control judiciar fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Carpatica Asig Angela Toncescu, Dan Hosu, soţul fostului procuror-şef adjunct al DIICOT Giorgiana Hosu, şi omul de afaceri Ion Sorin Tatu.

Tot în aceast dosar, procurorii anticorupție, au hotărât  punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de Marian Cătălin Cataramă, comisar şef de poliţie, şef al Serviciului de combatere a traficului cu migranţi din cadrul DCCO, pentru acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic, folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii sau permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite şi luare de mită.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *