Skip to content
" "
Politică

Judecătorii au rămas în pronunţare în dosarul Cordunenilor

Judecătorii de la Maramureş au rămas în pronunţare în cel mai cunoscut dosar de crimă organizată din oraş, cel al clanului Corduneanu.

Recent, într-un alt dosar, la Iaşi, doi dintre membrii principali ai clanului au primit pedepse de 14 şi 18 ani de închisoare.

În replică, procurorii au cerut instanţei condamnarea tuturor inculpaţilor din dosarul clanului Corduneanu, fără a face referiri specifice cu privire la cuantumul pedepselor. Prin intermediul apărătorilor, interlopii trebuie să remită Tribunalului Maramureş ultimele apărări în scris. Pronunţarea a fost anunţată pentru 26 februarie, existând şi posibilitatea ca aceasta să fie amânată pentru o dată ulterioră.

Emoţiile din lumea interlopă sunt cu atât mai mari cu cât, săptămâna trecută, într-un dosar desprins din cel de la Tribunalul Maramureş, doi dintre principalii membri ai grupării, Petronel Corduneanu şi Marian Tiugă, au primit condamnări de 14, respectiv 18 ani de închisoare. Decizia nu este însă definitivă.

Dosarul clanului Corduneanu a fost trimis în instanţă în 2010, atunci când majoritatea membrilor importanţi ai grupării se aflau în spatele gratiilor.

În total, 27 de persoane au fost trimise în judecată în acest dosar. În cei cinci ani de proces, toţi membrii importanţi ai clanului, fără excepţie, au fost eliberaţi din arest preventiv şi s-au întors la Iaşi, potrivit romaniatv.net.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *