Skip to content
Juridic Știri

Judecătorii Curții de Apel Constanța și-au revocat șeful. Acesta ceruse Secției Speciale să ancheteze protestele magistraților

Judecătorii Curții de Apel din Constanța au decis, marți, în Adunare Generală, revocarea din funcție a președintelui instituției, Marius Cristian Epure. O hotărâre finală în acest sens va fi luată de Consiliul Superior al Magistraturii și ar putea constitui o premieră în sistemul judiciar.

Potrivit unor surse, Adunarea Generală a judecătorilor din Cadrul Curții de Apel Constanța, întrunită marți, a hotărât, cu majoritate de voturi, ca președintele acestei instanțe să fie revocat din funcție. Urmează ca hotărârea judecătorilor Curții de Apel Constanța să fie înaintată către CSM, care va lua decizia finală.

Deocamdată decizia nu are efect concret. Conform legii, se înaintează la CSM, este o procedură ce se derulează în fața consiliului. Nu știu ce se va întâmpla, dar cred că aceasta este o premieră”, au arătat sursele citate.

Decizia judecătorilor din Cadrul Curții de Apel Constanța ar putea avea legătură cu faptul că judecătorul Marius Cristian Epure a semnat, fără să aibă acceptul Adunării Generale, scrisoarea prin care se cerea Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii să ia atitudine în privinţa protestelor magistraţilor, susțin sursele citate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *