Skip to content
Politică

Judecătorii îl iartă pe Arhiepiscopul Teodosie de arestul la domiciliu

businessmagazine.ro

Arhiepiscopul Tomisului a scăpat de arestul la domiciliu după ce judecătorii ICCJ au  respins, luni, 29 mai, cererea formulată în acest sens de procurorii DNA. Prelatul rămâne însă sub control judiciar.

Anchetatorii care instrumentează dosarul de corupție, în care fața bisericească este învinuită de falsificarea unor declarații în scopul obținerii de fonduri comunitare, au reclamat faptul că arhiepiscopul ar fi încălcat măsura contrlului judiciar întâlnindu-se cu alte părți din dosar în încercarea de a le influența mărturia și a continua demersurile pentru atragerea fondurilor europene în baza aceleiași documentații incomplete și inexacte.

O decizie similară a fost luată cu o săptămână în urmă și de magistrații Curții de Apel Constanța, la încheierea ședinței, avocatul prelatului susținând că documentul în baza căruia procurorii au solicitat instituirea măsurii de arest la domiciliu este falsificat, fiind modificat anul, informează news.ro.

Decizia de astăzi este definitivă,  Arhiepiscopul Tomisului  urmând să se supună doar măsurii controlului judiciar. În același dosar, sunt judecate alte 5 persoane, mandatari ai Arhiepiscopului pe lângă APIA Constanța, instituție de la care au solicitat  decontarea unor subvenții agricole timp de 6 ani.

Prejudiciul este estimat la 1.392.964 lei, APIA Constanța constituindu-se parte civlă în acest proces.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *