Skip to content
Societate

Judecătorul constituțional Gheorghe Stan vrea să își rezerve un post la Parchetul General până când îi încetează mandatul de 9 ani de la CCR

Inquam Photos / George Calin

Judecătorul CCR Gheorghe Stan vrea rezervarea unui post de procuror la Parchetul General până la încetarea mandatului de 9 ani de la Curtea Constituțională, iar procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii ar urma să decidă dacă îi aprobă această solicitare. Stan ceruse rezervarea unui post la controversata Secție de anchetare a magistraților, dar CSM l-a refuzat.

Pe ordinea de zi a ședinței de marți a Secției pentru procurori a CSM se află solicitarea lui Gheorghe Stan de rezervare a unui post de procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, până la încetarea mandatului de judecător la Curtea Constituțională.

În decembrie 2019, Gheorghe Stan a cerut să îi fie rezervat un post de procuror la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție până la încetarea mandatului de judecător CCR, care durează 9 ani. CSM i-a respins însă solicitarea, scrie hotnews.ro.

În 7 mai, Gheorghe Stan a fost numit de Camera Deputaților – la propunerea PSD – în funcția de judecător la Curtea Constituțională, pentru un mandat de 9 ani. Gheorghe Stan a condus, alături de adjuncta sa, Adina Florea, controversata Secţie specială pentru investigarea magistraţilor, iar anterior a fost procuror-adjunct al Inspecţiei Judiciare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *