Skip to content
Politică

Judecătorul Cristi Dănileț se bucură de susţinerea USR pentru CCR, dar spune că va rămâne independent

Facebook

După ce USR a anunţat că îl va susţine pe judecătorul Cristi Dănileț pentru un post la CCR, acesta a afirmat că se bucură de de iniţiativă, dar a promis în acelaşi timp că va rămâne independent.

Mă bucur că asociația ICDE susține o nominalizare a mea pentru CCR și mulțumesc colegilor din asociație, intelectuali de excepție. Ideea lor este îmbrățișată de multe ONG-uri, văd. Susținerea civică este foarte importantă, căci legitimează o instituție extrem de importantă în statul de drept.

Evident, numirea la CCR este una politică: fie o face Președintele în mod discreționar și necenzurat, fie va trebui votată de Parlament propunerea unui partid în acest sens.

Am văzut că USR a preluat ideea în ceea ce mă privește, ceea ce înseamnă că și o parte a clasei politice vrea o regândire sănătoasă a criteriilor ce duc la numirea ca membru al instanței constituționale. E îmbucurător!

Membrul CCR nu este si nu trebuie să fie al unui partid. Cu toată susținerea politică pentru numire, cel ajuns acolo va fi independent. In ce mă privește, am fost independent toată viața. Și așa vreau să rămân„, a scris Dănileț pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *