Skip to content
Politică

Judeţul Neamţ a primit 27 de milioane de lei de la Guvernul României: E cât se poate de corect

Inquam Photos/Octav Ganea

Judeţul Neamţ a primit aproximativ 27 de milioane de lei de la Guvernul României, condus de liberalul Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, preşedintele filialei PNL, George Lazăr.

Acesta a precizat că banii vor ajunge în toate localităţile din judeţ, indiferent de culoarea politică a primarilor care le conduc.

Modul în care fost repartizate aceste fonduri este unul cât se poate de corect, de transparent. Mă bucur să constat că premierul Nicolae Ciucă, ca şef al Guvernului este imparţial şi nu împarte comunităţile locale după culoarea carnetelor de membri de partid ai primarilor, o atitudine similară pe care a avut-o şi fostul premier Florin Cîţu, omul care a sprijinit foarte mult judeţul Neamţ. Aceasta este normalitatea pe care o salut şi o promovez în teritoriu„, a declarat, într-un comunicat de presă George Lazăr.

Sumele primite de la Guvern asigură funcţionarea primăriilor, dar şi cofinanţarea sau finanţarea, după caz, a unor proiecte de investiţii.

Dacă, la prima vedere, calculul matematic arată o uşoară diferenţă în favoarea primarilor PNL, acest lucru se datorează proiectelor pe care aceştia le-au început în comunităţile pe care le conduc. Vă reamintesc, încă de la începutul acestui an, împreună cu senatorul Eugen Ţapu-Nazare, am mers cu toţi primarii PNL, i-am invitat şi pe cei de la PSD, la Guvern, la ministere, la Compania Naţională de Investiţii. Atunci s-au pus bazele acestor proiecte care astăzi se află în diverse faze de execuţie şi îi felicit pe primarii PNL care au scris proiecte şi au solicitat fonduri. Îi asigur atât pe primari, indiferent de partidele din care provin, cât şi pe locuitorii judeţului Neamţ că voi sprijini toate demersurile de dezvoltare a comunităţilor locale, a întregului judeţ„, a mai spus preşedintele PNL Neamţ.

Finanţări au primit şi primăriile nemţene conduse de USR şi PMP, partide aflate în afara arcului guvernamental, scrie agerpres.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *