Jumătate din locuitorii Moldovei nu sunt racordați la sistemul public de alimentare cu apă

apa
Sursă foto: Freepick

Populaţia conectată la sistemul public de alimentare cu apă a reprezentat aproape 75% din populaţia rezidentă a României în anul 2022, anunţă Institutul Naţional de Statistică (INS). Cel mai scăzut nivel de conectare la o rețea publică de apă se înregistrează în Moldova, unde doar jumătate din locuitori au acces la sistemul public de alimentare.

„În anul 2022 populaţia conectată la sistemul public de alimentare cu apă a fost de 14.277.262 persoane, reprezentând 74,9% din populaţia rezidentă a României, cu 99.455 persoane mai mult decât în anul 2021. Creşterea a fost determinată de racordarea populaţiei la reţelele de alimentare cu apă nou construite”, arată datele INS, potrivit News.ro.

La nivelul regiunilor de dezvoltare, în anul 2022, ponderea cea mai mare a populaţiei conectate la sistemul public de alimentare cu apă, în total populaţie rezidentă, s-a înregistrat în regiunea Bucureşti-Ilfov (94,1%), urmată de regiunea Sud-Est, 89,5% (Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea).

Gradul cel mai redus de racordare, 50,7%, s-a înregistrat în regiunea Nord-Est (Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui), urmată de regiunea Sud-Vest Oltenia, cu 63,4% (Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea).

Citiți AICI articolul complet.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: