Skip to content
Europa

Jumătate din populaţia UE, vaccinată complet împotriva COVID-19 în 13 ţări. Bulgaria şi România (25%), cel mi nivel de imunizare

eiu.com

În total 223,8 milioane de persoane care locuiesc în Uniunea Europeană au fost vaccinate cu două doze de vaccin împotriva covid-19, cu o doză – după ce s-au vindecat de boală sau cu un vaccin care se administrează într-o doză unică, reprezentând peste jumătate din populaţia UE, potrivit unui bilanţ realizat de AFP.

Treisprezece dintre cele 27 de state membre UE au depăşit pragul vaccinării complete a 50% din populaţie, inclusiv cele mai populate state din bloc, şi anume Spania (58%), Italia (54%), Franţa (53%) şi Germania (52%).

Statele cu cel mai mare nivel de vaccinare sunt Malta (74%), Belgia (59%) şi Spania (58%). Potrivit sursei citate de News.ro, ţările cu cel mai nivel de vaccinare sunt Bulgaria (14%) şi România (25%).

Aproape 60% din populaţia UE (59,5%) a fost vaccinată cu cel puţin o dozî de vaccin – în total 265,9 milioane de oameni.

UE, care continuă să vaccineze într-un ritm susţinut, a depăşit Statele Unite. La 1 august, 49,7% din populaţia Americii era complet vaccinată, în timp ce 49,8% dintre europeni erau vaccinaţi complet.

La aceeaşi dată, 57,8% dintre americani erau vaccinaţi cu o doză de vaccin, în timp ce în UE 59,3% din populaţie era vaccinată cu o primă doză de vaccin anticovid. În fiecare zi a ultimei săptămâni, UE şi-a vaccinat 0,6% din populaţie, un ritm care scade, dar care rămâne de trei ori mai mare decât în Statele Unite (0,2%).

Patru vaccinuri sunt aprobate, în prezent, în UE – Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca-Oxford şi Johnson & Johnson. În afară de aceste vaccinuri, Ungaria şi Slovacia folosesc şi vaccinuri neaprobate de către Agenţia Europană a Medicamentului (EMA), dezvoltate de către Rusia şi China.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *