Skip to content
Europa Politică

Juncker, la prima întâlnire cu posibila sa succesoare, Ursula von der Leyen

Jean-Claude Juncker s-a întâlnit, joi, cu potenţiala sa succesoare la şefia Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Actualul preşedinte al Comisiei a lăudat-o pe von der Leyen pe care a numit-o „o adevărată europeană”.

Într-o postare pe Twitter, Jean-Claude Juncker şi-a arătat sprijinul pentru viitoarea Comisie Europeană condusă de Ursula von der Leyen, pe care a numit-o „o adevărată europeană cu care sunt pe aceeaşi lungime de undă când este vorba de susţinerea intereselor europene”. „Sunt încântat să o primesc astăzi pe Ursula von der Leyen, cu braţele deschise, la Comisia Europeană”, a mai scris Juncker pe Twitter.

Întrebată de un jurnalist care îi va fi abordarea ca preşedintă a Comisiei în ceea ce îl priveşte pe Donald Trump, von der Leyen nu a apucat să răspundă – Juncker i-a replicat jurnalistului: „Bună încercare!”, înainte ca cei doi să plece la braţ, scrie digi24.ro.

Ursula von der Leyen îşi acordă două săptămâni pentru a prezenta „viziunea” sa asupra Uniunii Europene.

Am intenţia să ascult mult pentru a fi în măsură în următoarele două săptămâni să dezvolt un dialog cu Consiliul şi Parlamentul, o viziune pentru următorii cinci ani pentru Europa”, a declarat Ursula von der Leyen în faţa presei.

Titulară a portofoliului Apărării în guvernul german, ea a fost propusă de cei 28 de lideri ai UE drept candidata lor pentru a-i urma în funcţie lui Jean-Claude Juncker la preşedinţia Comisiei Europene.

Miercuri, pentru prima sa vizită în calitate de candidată, Ursula von der Leyen s-a deplasat la Strasbourg, unde erau prezenţi pentru prima dată eurodeputaţii aleşi la sfârşitul lui mai.

„Acolo bate inima democraţiei europene”, a afirmat ea la finalul unei scurte întrevederi cu italianul David Sassoli, ales miercuri preşedinte al PE.

Pentru a deveni preşedinte al Comisiei, Ursula von der Leyen va trebui să obţină unda verde din partea PE în cursul unui vot prevăzut la jumătatea lui iulie.

După o campanie pentru alegerile europene „lungă şi dificilă”, este de acum „decisiv să arătăm unitate şi pasiunea noastră comună pentru Europa, care este atât de importantă în această lume şi trebuie să fie audibilă şi vizibilă”, a spus ea într-o scurtă declaraţie făcută presei.

Cu ocazia întâlnirii sale cu deputaţii partidului conservator PPE, familia sa politică, Ursula von der Leyen „a insistat asupra prezentării sale, şi-a explicat cariera”, potrivit unei surse parlamentare.

Ea „a vorbit în trei limbi” (germană, engleză şi franceză) şi „a răspuns la câteva întrebări”. De asemenea, ea i-a „mulţumit călduros lui Manfred Weber”, compatriotul său, cap de listă al PPE la europene şi care viza preşedinţia Comisiei Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *