Skip to content
Politică

Juncker, mesaj către premier: Viorica, am încredere în tine că vei face ce trebuie ca Europa să poată progresa!

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă alături de premierul Viorica Dăncilă, că susţine aderarea României la spaţiul Schengen şi ridicarea raportului MCV.

Port în permanenţă un dialog cu Olanda. Premierul olandez ştie că România a îndeplinit criteriile tehnice.

Din punct de vedere tehnic, nu e nicio dificultate în relaţia dintre Guvern şi Comisia Europeană. Aş vrea ca România să intre în spaţiul Schengen. Nu văd niciun motiv pentru care unele Guverne refuză aderarea României la Schengen. Rămân fidel promisiunii de a ridica MCV, cu condiţia să se facă toate efoturile din partea Guvernului. Aş vrea să înceteze problemele şi litigiile din România. În momentul în care prezidezi UE ar trebui să pui între paranteze problemele interne. Doamna premier mi-a confirmat că nu va fi umbrită preşedinţia Consiliului UE de alte probleme interne. Viorica, am încredere în tine că vei face ce trebuie ca Europa să poată progresa!“, a spus preşedintele Comisei Europene, Jean-Claude Juncker, potrivit adevarul.ro

La întrebarea jurnaliștilor cu privire la mesajele antieuropene, premierul a răspuns: „Mesajele antieuropene nu-şi găsesc răspuns în rândul populaţiei dacă instituţiile europene dau răspunsuri adecvate problemelor cu care ne confruntăm. Vrem să dăm răspunsuri cât mai apropiate de cetăţeni, astfel încât să arătăm că singurul drum este cel pro-european. De asta am ales coeziunea ca şi valoare comună europeană, să avem acelaşi tratament pentru toate ţările UE şi pentru toţi cetăţenii europeni. Pentru a nu creşte extremismul, trebuie să ne mobilizăm şi să dăm răspunsuri adecvate.”

La rândul său, președintele CE a răspuns: „Guvernul român  știe că trebuie să lucrăm împreună ca un cuplu ideal. Nu sunt surprins niciodată când CE e atacată, asta e regulă. Să nu se mai considere în România că avem 2 Europe. A adăugat că oficialii europeni „vorbesc cu nuanțe despre ceea ce se face în statele membre” și că acest lucru nu trebuie interpretat ca un semn de diviziune.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *