Skip to content
Internațional

Juncker, spitalizat, absentează de la summitul G7 de la Biarritz

dailystormer.com
" "

Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, care este spitalizat, absentează de la summit G7 de la Biarritz, prevăzut la sfârşitul acestei săptămâni, a anunţat luni o purtătoare de cuvânt a CE, relatează news.ro.

Juncker, în vârstă de 64 de ani, şi-a întrerupt vacanţa şi s-a întors de urgenţă la Luxemburg, unde a fost supus în weekend unei ablaţii a vezicii biliare.

" "
" "

Operaţia s-a desfăşurat bine, iar el se află în prezent în convalescenţă la spital. Medicii săi i-au recomandat să nu călătorească”, a anunţat o purtătoare de cuvânt, Natasha Bertaud, într-o conferinţă de presă zilnică.

Conducătorul european ”nu va fi, aşadar, în măsură să asiste la G7” în Franţa, a precizat ea.

Ea a anunţat că luxemburghezul urmează să ia ”rapid” contactul cu preşedinţii francez Emmanuel Macron şi al Consiliului European Donald Tusk cu privire la acest subiect.

Acest summit i-ar fi permis lui Jean-Claude Juncker să discute personal, pentru prima oară, cu Boris Johnson după ce acesta ar devenit premierul Marii Britanii.

Brexitul este programat la 31 octombrie, iar Boris Johnson a declarat că este hotărât să părăsească UE la această dată, indiferent dacă reuşeşte sau nu să renegocieze acordul retragerii.

Juncker nu va fi înlocuit la summit, iar purtătoarea de cuvânt a amintit că, în trecut, UE a fost deja reprezentată doar de preşedintele Comsiei sau de preşedintele Consiliului.

Jean-Claude Juncker urmează să plece, după un mandat de cinci ani, de la preşedinţia Comisiei la 31 octombrie. El este succedat de germana Ursula von der Leyen, fost ministru al Apărării în ţara sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *