Skip to content
Politică

Juncker trece la butoane. Tudose se pregătește să îi dea raportul prin telefon

tribuna.ro
" "

Premierul României, Mihai Tudose, a anunțat că va avea joi o discuție telefonică cu Jean Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, aceasta fiind a doua convorbire între cei doi, după vizita de săptămâna trecută la Bruxelles a prim ministrului român.

Discuțiile dintre Tudose și șeful Executivului european vor fi axate pe problemele din Justiție, dar ar putea implica și alte chestiuni neclare legte de România, în contextul în care mesajul premierului român s-a modificat față de poziția oficială a partidului, după vizita efectuată la Bruxelles.

" "
" "

Conform news.ro, Tudose se pregătește să îl trimită pe minstrul Justiției, Tudorel Toader, la Bruxelles, cu un mesaj legat de chestiunile ridicate de oficialii europeni în privința independenței Justiției din România.

Premierul a precizat că un raport verbal pe MCV va fi dat în această lună, urmând ca unul scris să fie publicat în luna noiembrie, angajându-se să nu aibă loc „derapaje”.

„Avem promisiuni că până la preluarea preşedinţiei din 2019 lucrurile se vor închide dacă, evident, noi ne vom urmări în continuare parcursul care este apreciat. Şi în acest sens, am stabilit cu domnul Juncker şi cu prim-vicepreşedintele Timmermans o modalitate de lucru de a comunica în timp real despre stadiul evoluţiei lucrurilor”, a afirmat Mihai Tudose.

În domeniul economiei, prim-ministrul Tudose l-a asigurat pe preşedintele Comisie Europene, Jean-Claude Juncker, că va ţine deficitul bugetar sub 3% şi va accelera absorbţia de fonduri europene, în acest sens urmând să întocmească o listă cu lucruri care trebuie făcute pentru reducerea birocraţiei şi creşterea absorbţiei, potrivit unor surse din delegația română care l-a însoțit pe Tudose în vizita la Bruxelles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *