Skip to content
Europa

Juncker va audia candidaţii propuşi de România şi Estonia pentru posturile de comisar european deţinute de Corina Creţu şi Andrus Ansip

dailystormer.com

Peşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker va intervieva „în zilele următoare” candidaţii propuşi de România şi Estonia pentru posturile de comisari europeni rămase vacante după ce Corina Creţu şi Andrus Ansip au devenit europarlamentari, a declarat marţi Mina Andreeva, purtătoare de cuvânt a CE, scrie news.ro.

Preşedintele Juncker intenţionează să-i audieze pe cei doi candidaţi propuşi pentru posturile de comisari, în zilele următoare”, a anunţat Mina Andreeva.

Iniţial, Juncker a dorit să transfere atribuţiile lui Creţu (Dezvoltare Regională) şi Ansip (Piaţa Unică Digitală) către comisarii Maroš Šefčovič şi Johanes Hahn, însă propunerea sa a fost respinsă de Consiliul UE.

În 28 iunie, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că PSD îl propune pe Ioan Mircea Paşcu pentru postul de comisar european deţinut de Corina Creţu, care a obţinut un mandat de europarlamentar.

Ioan Mircea Paşcu a fost europarlamentar din 2007, dar pentru alegerile din 26 mai nu s-a mai regăsit pe listele partidului, el exprimându-şi la acel moment nemulţumirea faţă de această situaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *