Skip to content
Politică

Juncker vine la București. Vom afla rolul României în Europa cu 2 viteze?

www.kerdos.gr

Președintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, urmează să sosească joi, 11 mai, la București, însoțit de comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu.

Juncker se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Sorin Grindeanu, înainte de a ține un discurs în plenul Parlamentului pe tema viitorului Uniunii și a rolului pe care România îl va avea în blocul comunitar.

Vizita șefului executivului european urmează uneia făcute în urmă cu trei săptămâni de către prim-vicepreședintele CE Frans Timmermans, relatează portalul business-review.eu.

Văzut drept un aliat al Angelei Merkel, Juncker ar putea să susțină în fața celor doi oficiali români varianta unei Europe cu două viteze, o teză care ar urma să trateze diferențiat statele din interiorul UE, în funcție de gradul lor de integrare, în special din punct de vedere economic.

În acest moment, România se află în vizorul comisarilor europeni pentru probleme de mediu (cauzate de proasta gestionare a depozitelor de deșeuri), precum și în atenția celor responsabili cu industria serviciilor, țara noastră aflându-se deja în pre-infrigement în materie de turism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *