Skip to content
Europa Politică

Junker a lăsat România fără postul de comisar european

Portofoliile de comisari europeni care au fost deţinute de Corina Creţu şi estonianul Andrus Ansip au fost preluate temporar, după ce aceştia au demisionat, de către slovacul Maros Sefcovic, vicepreşedinte al Comisiei Europene, responsabil pentru uniunea energetică, şi de austriacul Johannes Hahn, comisarul european pentru politică de extindere şi vecinătate, se arată într-un comunicat al executivului comunitar.

În urma demisiilor din funcţiile de comisari europeni ale Corinei Creţu şi Andrus Ansip, aleşi în Parlamentul European, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a decis miercuri să transfere temporar portofoliile lor către Maros Sefcovic, vicepreşedintele Comisiei Europene, responsabil pentru uniunea energetică, şi, respectiv, Johannes Hahn, comisarul european pentru politică de extindere şi vecinătate„, se spune în comunicat.

România și Estonia ceruseră înlocuirea comisarilor europeni care îi reprezintă, după ce actualii deținători ai portofoliilor și-au preluat mandatele de europarlamentari și au renunțat la funcția executivă, însă președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a introdus un proiect de act normativ, pentru a evita aceste înlocuiri.

Pentru postul lăsat liber de Corina Creţu, Viorica Dăncilă îl propusese drept comisar interimar pe Ioan Mircea Pașcu, fost vicepreședinte al Parlamentului European.

Crețu, care a deținut postul de comisar pentru Politică Regională, a candidat la alegerile europene pe listele Pro România.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *