Skip to content
Politică

Jupân Dumitrache și Jupân Stroe: blestemul de la Constanța  continuă

PS News

În inima alegătorilor, PSD Constanța este în cădere liberă, nu doar pentru că au pierdut anul acesta alegerile locale. Pentru constănțeni, acronimul PSD a căpătat o culoare foarte locală, cu iz mafiot, și nu mai înseamnă Partidul Social Democrat, ci înseamnă „Partidul Stroe-Dumitrache”, după ce a fost timp de mulți ani partidul „Tripletei de Aur”, Mazăre-Constantinescu-Strutinsky.

Procurorii DNA au pus capăt „Tripletei de Aur” trimițându-o după gratii, dar în locul hidrei cu trei capete s-a ridicat tot mai sus un alt clan mafiot, cel al jupânilor Stroe și Dumitrache, crescut sub „binecuvântarea” unui celebru actual pușcăriaș, Liviu Dragnea.

Jupânii Stroe și Dumitrache au fost parteneri de-o viață (postcomunistă) și au condus PSD Constanța mulți ani de zile, în stil mafiot, printr-o rețea care pare de nedemontat. Filiala PSD pe care o conduc este însă astăzi în derivă. Ba chiar într-o stare de disperare. În 2016, PSD obținea jumătate din numărul total al locurilor de parlamentari din Constanța, iar la alegerile parlamentare din decembrie anul acesta se luptă pentru 2 locuri de deputați și un loc de senator, la fel ca USR PLUS. După înfrângerea la alegerile locale atât la primărie, cât și la Consiliul Județean de anul acesta, partidul ia apă. Capii se luptă din răsputeri să prindă un loc eligibil pe listele parlamentare.

În octombrie, o parte din membrii mai tineri ai filialei de la malul mării au  adresat o petiție către Marcel Ciolacu pentru scoaterea de pe lista candidaților la parlamentare a doi dintre „greii” PSD, Felix Stroe și Ion Dumitrache (foto), la pachet cu fiica acestuia din urmă, deputatul Cristina Ileana Dumitrache. În petiția în care pesediștii de la Constanța cereau să scape de blestemul lui Mazăre, aceștia au recunoscut că înfrângerea partidului la Constanța a fost una zdrobitoare: primarul în funcție, Decebal Făgădău, după mai bine de un mandat (a ocupat și funcția de primar interimar după arestarea lui Mazăre) a ieșit pe un rușinos loc trei, iar Stroe a fost „bătut umilitor” la Consiliul Județean. Stroe a fost acuzat că „a vândut atât meciul la Primăria Constanța, cât și la nivel de județ”, dar adevărul e că Stroe a pierdut trenul nu doar în inima alegătorilor, ci și în cea a propriilor colegi de partid.

Ion Dumitrache/ Sursa foto: Ziua de Constanta

 

Iată cum îi „laudă” colegii de partid pe cei trei:

„Iar drept recompensă pentru că sunt niște trădători și pierzători, Stroe și Dumitrache s-au premiat, în ciuda organizației județene și s-a pus pe locurile 1 la Senat – Stroe și la Camera Deputaților – Cristina Dumitrache (fata vicelui Dumitrache, asociatul de afaceri al lui Stroe). Poate o știți pe Cristina, e fata aceea brunețică, parlamentar PSD, care a ajuns să facă de râs Constanța la televizor în toată țara pentru că vorbește mai puțin pe lună în Parlament decât îi ia unui om să strănute! Dacă vi s-a părut mic scorul de la locale din județul Constanța, stimate dle Președinte, atunci în decembrie acel rezultat vi se va părea precum Raiul în comparație cu ce va obține organizația dacă mai rămânem conduși de Felix Stroe.”

Ileana Cristina Dumitrache (foto) este deputat de Constanţa de trei mandate (de la 24 de ani) şi se află și acum pe un loc eligibil pe lista candidaților PSD şi la alegerile din acest an. Este deputatul care a bătut recordul la… tăcere, căci viziunea sa politică a încăput în fix 59 de secunde.

Ileana Dumitrache/ Sursa foto: Camera Deputatilor

 

Dar această mișcare de epurare a PSD Constanța de umbrele trecutului nu a reușit. Victima colaterală a fost Decebal Făgădău, care a fost aruncat din barcă de către DNA și a demisionat din PSD la sfârșitul lui octombrie, după ce a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu.

Felix Stroe este o vulpe mult prea bătrână și mult prea înfipt în sistem ca să se lase debarcat atât de ușor.

A negociat cu Ciolacu și a reușit să răstoarne încercarea de puci a colegilor săi mai tineri. A rămas pe lista pentru parlamentare și în funcția de președinte al PSD Constanța. Lista candidaților tot el a făcut-o și a pus accentul pe faptul că sunt politicieni unși cu toate alifiile:

“Oameni cu experienţă. Acoperim toate domeniile şi avem experienţă. Venim cu o listă de oameni care, ne dorim şi avem convingerea, că vor atrage un vot semnificativ din judeţul Constanţa pentru aceste alegeri”, a declarat Felix Stroe.

Felix Stroe (foto) nu s-a dat în lături de la nimic nici în trecut ca să ajungă capo di tutti capi: „fraudă, escrocherie, trafic de influență, abuz în serviciu, spălare de bani și corupție, cu bani de la stat, celebrele afaceri de la buget”. A privatizat fraudulos șantierul Naval de la Midia, prin câștigarea monopolului in distribuția de pâine pentru penitenciare si unități militare, prin impunerea unor firme de transport si taximetrie in tot județul. Din 2003 până în 2020, a condus SC RAJA SA, cel mai mare operator regional de ape menajere, ca o recompensa fata de contribuția sa la mafia locala, iar din iunie 2015 a ajuns președintele PSD Constanta.

Felix Stroe (Sursa foto: cntews.ro)

 

Stroe a fost și informator, recrutat de Securitate încă din 1972, și-a turnat întâi colegii de liceu, apoi pe cei de facultate, de la Academia Navală Mircea cel Bătrân. Timp de 13 ani, a fost ofițer activ in cadrul Marinei Militare. A fost și membru al Consiliului Politic Superior al Marinei Militare, unul dintre departamentele politice ale Ministerului Apărării Naționale, condus la acea vreme de Ilie Ceaușescu, fratele fostului dictator comunist. Dumitrache este acționar la 17 societăți comerciale și mare proprietar latifundiar, ba chiar și forestier.

Jupân Stroe, până de curând, a fost Mogulul Apei în România din poziția de director general al RAJA. După ce a rămas fără titlul de Mogul al Apei și după ce a pierdut puterea la Constanța odată cu câștigarea alegerilor locale de către PNL, Stroe s-a decis să-și continue carieră tumultoasă construită pe bani și instituții publice în Parlament.

Blestemul lui Mazăre la Constanța continuă, tot în justiție rămâne speranța că și aceste noi capete ale hidrei își vor găsi nașul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *