Skip to content
Politică

Juriștii CJ Sibiu au redactat documentul prin care se ia act de demisia lui Ioan Cindrea

Juriştii Prefecturii Sibiu au redactat documentul prin care se ia act de încetarea mandatului preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ), Ioan Cindrea.

Purtătoarea de cuvânt a Prefecturii, Claudia Stanciu,a declarat luni că pentru intrarea în vigoare a actului este nevoie ca acesta să fie semnat de către conducerea instituţiei.

„Documentul este semnat de Juridic. Cei de la Oficiul Juridic au redactat documentul„, a confirmat Claudia Stanciu.

După ce va fi semnat de conducerea Prefecturii, acest document intră în vigoare şi încetează mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean, al lui Ioan Cindrea, care a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.

Prim-vicepreşedintele PNL Sibiu, consilierul judeţean Daniela Cîmpean, afirmă, într-un comunicat de presă transmis luni, că prefectul demisionar al judeţului Sibiu, Ovidiu Ioan Sitterli, continuă să încalce legea prin refuzul său de a-l demite pe preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Ioan Cindrea, condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.

Prefectul judeţului Sibiu, Ovidiu-Ioan Sitterli, demisionar de vineri, rămâne în funcţie până miercuri, când este şedinţa de Guvern, a precizat luni, subprefectul Anca Livia Şandru.

Vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), deputatul Raluca Turcan, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că va sesiza corpul de control al premierului cu privire la „abuzul instituţional”, dacă prefectul nu îl demite pe preşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Cindrea.

Potrivit deputatei PNL, demisia de vineri, a prefectului Ovidiu Sitterli „confirmă justeţea solicitărilor PNL”.

Prefectul Judeţului Sibiu, Ovidiu-Ioan Sitterli, a demisionat vineri, „având în vedere faptul că va participa la alegerile locale din 5 iunie”, se arată într-un comunicat de presă remis vineri agerpres.ro.

Demisia prefectului a venit la două zile după ce la instituţia guvernamentală a fost înregistrat un referat privind încetarea mandatului preşedintelui CJ Sibiu, Ioan Cindrea.

Preşedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea, a anunţat deja, printr-un comunicat de presă, că nu va demisiona şi a spus că nu poate fi demis, în replică la solicitarea liberalilor adresată prefectului.

Cindrea a fost condamnat printr-o decizie definitivă, în septembrie 2015, de către judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la un an de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, el fiind acuzat că şi-a angajat ilegal soţia la biroul său parlamentar în perioada cât a fost deputat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *