Skip to content
Politică

Jurnalist asasinat în Mexic. Numărul cazurilor în continuă creștere

Caravan Daily

Un jurnalist al cotidianului Heraldo de Chiapas a fost asasinat vineri, în Statul Chiapas din sudul Mexicului, a indicat angajatorul său, devenind al nouălea reporter ucis anul acesta în ţară, relatează AFP.

Mario Gomez, în vârstă de 35 de ani, a fost împuşcat la ieşirea din domiciliul său, pe la ora 17.00 (22.00 GMT) în localitatea Yajalon unde era angajat în calitate de corespondent.

El a depus recent o plângere pentru că a fost ameninţat, a declarat, sub anonimat, pentru AFP, o sursă din redacţia cotidianului, informează news.ro.

Gomez lucra de opt ani la acest cotidian unde acoperea „informaţii generale, politică, justiţie şi fapte sociale”.

„Cerem o anchetă aprofundată pentru a găsi responsabilii de această crimă”, au scris colegii săi într-un text publicat pe site-ul Heraldo de Chiapas.

Autorităţile judiciare locale au confirmat moartea reporterului şi s-au angajat într-un comunicat „să urmărească toate pistele pentru a aduce în faţa justiţiei responsabilii de această crimă”.

Mexicul este a doua cea mai periculoasă ţară pentru exercitarea meseriei de jurnalist, după Siria, potrivit organizaţiei Reporters sans Frontières (RSF).

Peste 100 de jurnalişti au fost asasinaţi în Mexic din 2000, şi majoritatea crimelor au rămas nepedepsite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *