Skip to content
Politică

Jurnalist turc, ridicat și dus la Parchet pentru extrădare

Inquam Photos / Octav Ganea

Jurnalistul turc Kamil Demirkaya, angajat al publicației Zaman România, fost director general al ziarului Zaman Bulgaria, a fost ridicat de acasă miercuri dimineață, în baza unei solicitări de extrădare, el fiind acuzat că este membru al mişcării Gulen.

Pe numele jurnalistului există un mandat de arestare care ar fi fost emis de procuratura din Antalya la ordinul preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, scrie Zaman România.

Sursa citată subliniază că pe numele ziaristului nu există nicio condamnare definitivă, conform cazierului său.

Potrivit unui comunicat al Zaman Romania, Kamil Demirkaya se află de doi ani în țara noastră, unde lucrează pentru publicația turcă, având un permis de ședere temporară. În noiembrie 2018, el și-a depus actele pentru prelungirea permisului de ședere, documentele aflându-se în curs de procesare.

„La ordinul lui Erdogan, procuratura din Antalya a emis un mandat de arestare, ziaristul fiind acuzat că este membru al mişcarii Gulen. Guvernul turc a trimis autorităților române mandatul de extrădare pentru Demirkaya, iar în această dimineață ziaristul a fost ridicat de acasă și dus la sediul IGPR. În cursul zilei, acesta urmează să fie dus la Parchetul General”, a scris Zaman Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *