Skip to content
Societate

Jurnalistă amenințată de un dezvoltator imobiliar din Craiova: Afaceristul le-a vândut un conac soților Claudiu Manda-Olguța Vasilescu

B1.ro

Patronul Gloria Residence, Emanuel Bănică, dezvoltator imobiliar din Craiova, a trecut la intimidări și amenințări la adresa ziariștilor, scrie stiricraiova.ro. Nemulțumit că afacerea sa a făcut subiectul unor materiale de presă, Bănică a abordat-o pe jurnalista Anca Ochianu, de la TV Oltenia, căreia i-a reproșat că ”afacerile i se duc la vale din cauza ziariștilor”. Dezvoltatorul, care are o relație strânsă de prietenie cu viceprimarul Craiovei, Aurelia Filip, prietenie recunoscută public de aceasta din urmă, a acuzat-o pe jurnalistă că ar orchestra ”atacuri” la adresa lui și a edilului secund cu care este în strânsă relație. Afaceristul i-a dat de înțeles că are pe lângă el oameni dispuși să-i execute ordine, aducându-i în discuție și pe copiii ziaristei.

Gazeta Sudului a susținut, în mai multe rânduri, că Aurelia Filip l-a favorizat pe Emanuel Bănică, patronul Gloria Residence, semnându-i documente de urbanism, pentru a-și putea intabula imobilele construite, deși construcțiile nu ar fi respectat criteriile impuse.

De asemenea, potrivit newsmarker.ro, Emanuel Bănică este cel de la care Claudiu Manda și Olguța Vasilescu și-au cumpărat casa, la un preț promoțional.

(…)

Plângere penală

În noaptea de 5 spre 6 noiembrie a.c., în timp ce se afla într-un club, Anca Ochianu a fost abordată de Emanuel Bănică, flancat de alte persoane, pe care a acuzat-o că ar orchestra publicarea de articole despre afacerile lui.

”(…) Acest potent om de afaceri considerând că îi șade frumos să mă abordeze într-un club și să îmi reproșeze că m-aș afla în spatele articolelor de presă și postărilor de pe rețelele de socializare în care se vorbește despre legătura sa cu viceprimarul Aurelia Filip. A tinut sa imi sublinieze ce fel de prietenie ii leaga in ultimii ani, dar si sa imi precizeze ca afacerile i se duc la vale din cauza ziaristilor. Mai ca imi venea sa il compatimesc pe saracul Banica pana cand mi-a adus in discutie copiii si cateii sai pe care ii plateste zilnic si ar trebui totusi sa le dea de lucru, lasand clar sa se inteleaga ca oricand mie sau copiilor mei ni se poate intampla ceva (…) eu nu am nevoie de catei care sa imi scrie articolele”, a povestit jurnalista Anca Ochianu pe Facebook.

Pe 7 noiembrie a.c., Anca Ochianu a depus plângere pe numele lui Emanuel Bănică, sesizarea fiind înregistrată de Biroul de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Craiova. În cursul acestei zile, mai mulți martori care au asistat la ”întâlnire” sunt audiați de organele de cercetare.

(…)

Afacerea imobiliară Bănică-Claudiu Manda-Olguța Vasilescu

Conform unui Certificat de Urbanism din 2017, locuinţa pe care a cumpărat-o Claudiu Manda la un preţ promoţional aparţinea lui BĂNICĂ EMANUEL și BĂNICĂ CRISTINA MONICA, arată un articol al newsmarker.ro din 2018.

Potrivit sursei citate, Emanuel Bănică este infractor de drept comun în Italia. El a făcut parte dintr-o reţea internaţională de clonat carduri, destructurată de poliţia din Pescara, în 2007. Emanuel Bănică nu era nici măcar capul operaţiunii, ci unul dintre cei responsabili cu munca pe teren.

În 2007, Departamentul de Poliție și Poștă din Pescara anunţa că, „după o investigație lungă și complexă”, a evacuat o bandă criminală de naționalitate predominant română, dedicată clonării cardurilor de credit. Prin urmare, 7 persoane au fost arestate în executarea mandatelor de arestare preventivă cu închisoarea. La Roma, fusese arestat unicul italian al grupului criminal organizat. Alte patru persoane au fost capturate în România şi una în Franța în colaborare cu Serviciul INTERPOL și poliția criminală din România.

Ancheta a început cu arestarea în flagrant a lui RADU Ciprian Petrisor, numit „Sobolanu”, care a avut loc în noaptea dintre 29 și 30 septembrie 2007, când românul a fost surprins în timp ce încerca să instaleze dispozitive parazite „skimmer” în dispozitivele POS ale supermarketului „Tigre” din Pescara. Apoi, anchetatorii au pus sub urmărire telefoanele acestuia şi au ajuns la ceilalti complici, printre care si Emanuel Bănică. Acesta din urmă a fost extrădat, la cererea părtii italiene, în 2009.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *