Skip to content
Politică

Jurnalista jignită de șefa TVR: Presa trebuie să îi servească pe cei conduși, nu pe conducători

facebook.com

Jurnalista jignită de către șefa TVR a reacționat, susținând că „presa trebuie să îi servească pe cei conduși și nu pe conducători”.

Este vorba despre Emanuela Schweninger, ziaristă specializată în subiecte despre sănătate. Ea a postat joi seară un mesaj pe Facebook ca reacție la înregistrările publicate în aceeași zi de către Dragoș Pătraru, înregistrări ce arată cum președintele-director general al Televiziunii Române o jignise (referindu-se la jurnalistă cu epitetul „cap de porc”), după ce Schweninger îi pusese o întrebare incomodă primarului general Gabriela Firea, scrie Adevărul.ro.

Concret: Emanuela Schweninger le-a mulțumit colegilor pentru sprijinul acordat și a publicat pe Facebook fotocopia luării de poziție comune a mai multor ziariști din TVR, în replică la jignirile proferate de către Doina Gradea.

CITIȚI ȘI: Pătraru aruncă bomba de Ziua Presei: înregistrarea audio care o pune la zid pe șefa TVR

„Sunt doar un om. Mai frumos în interior decât la exterior. Un om care iubește enorm ce face. Care are privilegiul să spună mai departe poveștile altora. Să fie vocea bolnavilor care sunt nevoiți să treacă prin situații greu de imaginat. Semnatara unor știri care uneori au produs schimbarea

Le mulțumesc mult colegilor mei pentru că sunt alături de mine. Și vouă, celor care mi-ați trimis mesaje

Acum puțin timp am văzut “The Post”. Și mi-am amintit încă o dată ce meserie minunată am. Atunci când o faci onest, riguros. Am reținut rândurile astea: Presa trebuie să îi servească pe cei conduși și nu pe conducători. Dacă trăim într-o lume în care statul ne spune ce să publicăm înseamnă că deja nu mai existăm…” este mesajul Emanuelei Schweninger.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *