Jurnalista Sorina Matei, după stenogramele legate de Lia Savonea

Sorina Matei
Sorina Matei. Sursa foto: PAGINADEMEDIA.RO

Jurnalista Sorina Ruxandra Matei le transmite tinerilor jurnaliști, într-o postare pe Faceboook, că presa nu înseamnă linșaj, presiune și teroare.

Reacția ei vine după ce interceptări dintr-un dosar de corupție arată cum șefa Freedom House România, Cristina Guseth, organizație finanțată de George Soros, comanda articole negative de presă (într-un limbaj licențios) la adresa judecătoarei Lia Savonea.  Guseth se punea de acord cu procurori membri ai unor ONG-uri, dar și cu jurnaliști, pentru a pregăti o campanie negativă de presa împotriva judecătoarei Savonea ce ocupa atunci funcția de presedinte CSM , în prezent judecător ICCJ.

În discuție sunt invocați jurnaliștii Ionel Stoica, Alex Costache, Virgil Burlă și Liviu Avram. Aceștia se aflau în contact cu procurorii DNA Cristian Ardelean și Alexandra Lăncrănjan, membri ai unor ONG-uri de magistrați, organizații apropiate/ sprijinite de Freedom House.

Sorina Matei crede că „poate că a venit vremea ca Justiția, putere separată a statului, să pună stop, să nu se mai lase terorizată de acest mod de operare”.

„Mai mulți oameni din Justiție și din presă s-au arătat astăzi uluiți de stenogramele apărute în presă în care un anumit grup de jurnaliști, Cristina Guseth/ F House și procurori DNA puneau la cale linșarea unui judecător, printr-o campanie susținută făcută prin presă, care a și avut loc.

Vreau să le spun tinerilor jurnaliști că presa – jurnalismul nu înseamnă linșaj, presiune, teroare, prin campanii de denigrare susținute pentru compromiterea și distrugerea credibilității și imaginii nimănui. Nici măcar a politicienilor.

Dacă C.Guseth și gaska ei formată din oameni slab profesional nu s-au putut opri, este fix treaba lor, să răspundă.

Dar dacă ani la rând politicienilor și chiar și șefilor de instituții importante le-a fost frică de aceste campanii, poate că a venit vremea ca Justiția, putere separată a statului, să pună stop, să nu se mai lase terorizată de acest mod de operare și să oprească acest tip toxic, otrăvitor, la granița cu CP, de folosire a jurnalismului ca instrument de compromitere a cuiva”, a scris  Sorina Ruxandra Matei pe Facebook.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: