Skip to content
Politică

Jurnaliști acuzați de trădare într-un important stat membru al Uniunii Europene

Mai mulţi jurnalişti germani sunt acuzaţi de înaltă trădare pentru publicarea unor informaţii conform cărora Serviciul de Securitate Internă are intenţia de a intensifica supravegherea comunicaţiilor online ale cetăţenilor. Este pentru prima dată în ultimii 50 de ani când jurnalişti din Germania se confruntă cu acuzaţii de înaltă trădare, arată stiri.tvr.ro/.

Procuratura Federală a deschis o anchetă de înaltă trădare împotriva redactorului-şef şi redactorului-şef adjunct ai blogului de ştiri Netzpolitik.org precum şi împotriva altor persoane care au furnizat datele secrete.

Pagina web Netzpolitik.org a fost înfiinţată cu mai bine de 10 ani în urma şi a fost printre primele care s-au ocupat de dezbateri politice pe internet. Astăzi are cinci angajaţi permanenţi, mai mulţi colaboratori şi este finanţată din donaţii. Blogul relatează critic despre activitatea serviciilor secrete – extern şi intern.

Pedepsele încep de la un an închisoare şi pot ajunge – în funcţie de gravitatea faptei – până la închisoare pe viaţă. Pe de altă parte, activitatea ziariştilor este protejată de articolul 5 din Constituţie – Libertatea Presei. Mulţi demnitari cred că s-a facut deja prea mare caz de această anchetă.

Procuratura Generală a anunţat că a cerut mai multe expertize care să analizeze detaliat conţinutul ştirilor difuzate pe blog.

 Sursa foto:  rasunetul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *