Skip to content
Politică

Jurnaliștii câștigă procesele cu statul. Emilia Șercan vs MAPN

Epoch Times România

Jurnalista Emilia Șercan, cunoscută pentru anchetele sale despre plagiate, anunță, joi, pe pagina personală de Facebook, că a obținut o a treia victorie într-un proces pe Legea 544/2001 a liberului acces la informatiile de interes public, impotriva Ministerului Apararii Nationale.

Mai mult, cunoscuta jurnalistă susține, în postarea sa, că așteaptă verdictul intr-un alt proces, cu subiect identic, deschis impotriva Ministerului de Interne.

„Am castigat si cel de-al treilea proces pe Legea 544/2001 a liberului acces la informatiile de interes public impotriva unei institutii care considera ca numele si prenumele sunt date cu caracter personal. De data asta, impotriva Ministerului Apararii Nationale de la care am cerut lista persoanelor care au obtinut gradul de general pentru ca detineau titlul de doctor.
Gradul de general se poate obtine mult mai usor in MApN daca persoana propusa la inaintare este si doctor. Asta este una dintre explicatiile pentru care este plina armata de doctori. Ce ar trebui sa faca MApN-ul ar fi sa vada cati dintre generalii sai au devenit doctori prin plagiat, obtinand, astfel, gradul de general in mod fraudulos. Lucrul asta e, insa, o iluzie, in conditiile in care Comisia de Etica a Universitatii Nationale de Aparare i-a declarat neplagiatori pe „Apud” Toba si Pandele.
Procesul este castigat pe fond, insa e un semnal foarte bun despre verdictul final. Multumirile merg, si de data asta, catre Elenina Nicut, care m-a ajutat sa deschid procesul impotriva MApN cand eram in America. Daca aveti nevoie de un avocat al dracu’ de bun, stiti unde o gasiti. 🙂
PS. Astazi astept verdictul intr-un alt proces, cu subiect identic, deschis impotriva Ministerului de Interne, care are si el chestorii lui facuti la apelul doctoratului”, scrie Emilia Șercan pe pagina personală de Facebook.

Jurnalista Emilia Şercan este cea care a descoperit plagiatul din lucrările de doctorat ale lui Gabriel Oprea şi Petre Tobă și a analizat şi teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi.

Lucrează în presă din 1996. Primii ani au însemnat ucenicie în presa locală unde a făcut de toate: presă scrisă, radio şi televiziune. În 2000 a venit în Bucureşti, la „Curierul Naţional”, unde a lucrat în secţia Eveniment/Investigaţii până în 2003, când s-a mutat la Departamentul Investigaţii de la „Evenimentul zilei”. A realizat sau coordonat sute de anchete în cei cinci ani în care a lucrat pentru EVZ, trei ani fiind şeful „Investigaţilor”, potrivit informațiilor publicate pe blogul personal.

Printre anchetele publicate în serial se numără: Mătuşa Tamara, Afacerile din energie ale „băieţilor deştepţi” şi ale lui Bogdan Buzăianu, Afacerile de după FNI ale lui SOV, Averea lui Dan Ioan Popescu, Dosarul Bancorex, Ziarişti – foşti informatori ai Securităţii, Afacerile lui Puiu Popoviciu. In 2008 a plecat la Realitatea-Caţavencu pentru a înfiinţa şi conduce Departamentul de Investigaţii. A coordonat o echipă de peste 30 de persoane, care a furnizat anchete şi reportaje pentru Realitatea TV, difuzate în emisiunile Adevăr sau Provocare, Reporterii Realităţii, Realitatea Te Priveşte, Realitatea Zilei, Deschide Lumea, Fabrica şi anchete sau reportaje în Cotidianul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *