Skip to content
" "
Politică

Ar putea fi Cioloș noul tip de politician? Cristian Tudor Popescu, previziuni despre viitorul scenei politice din România

" "

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu (CTP) a prezentat, vineri seară, într-o emisiune de la postul Digi 24, o serie de opinii personale legate de misiunea dificilă care așteată noul guvern Cioloș în contextul măsurilor populiste luate de fostul executiv Ponta și lăsate moștenire cabinetului care îi va succeda.

CTP a mai declarat că noul guvern trebuie să se îndrepte către interesele poporului, ale oamenilor pe care să nu îi mai desconsidere, ci să le explice măsurile luate. Tudor Popescu a mai exprimat și faptul că de acum înainte oamenii vor aștepta guverne care să nu mai aparțină politicienilor, precizând că așteaptă „în sfârșit un guvern democrat”, adică unul al poporului: „Avem deja o incalcare flagranta a logicii si anume: Guvernul precedent a lasat mostenire aceasta lege cu marirea salariilor cu 10% care a fost votata de Parlament, acum ce sa faca noul guvern tehnocrat? Daca le da tuturor cu 10% atunci ce rost mai are verificarea administrativa, cand fara niciun criteriu de performanță se mareste pentru toti bugetarii cu 10% salariul. Dupa ce ai marit cu 10% incluzand in astia acesti paraziti grasi din spatele ghiseelor, bagatori de seama, sinecuristi ai diversilor clienti politici pusi pe acolo. Le dai 10% tuturor si dupa aceea ii verifici dupa legile de la Bruxelles. Am auzit si eu ce conditii au pus unele dintre partide. Eu cred ca nu exista guvernare de stanga si guvernare de dreapta. Exista guvernare in folosul cetatenilor si guvernare in folosul politicienilor. Astea două. Pana acum am vazut numai guvernari in folosul politicienilor, indiferent ca e vorba de o masura care aparent ar fi grija fata de om, adica dam 10% tuturor de-a valma. Pare o masura in folosul cetatenilor, nu stiu daca e, poate sa nu fie. Nu s-a facut niciun studiu de impact care sa arate daca in timp aceasta masura se repercuteaza in timp scotand din buzunarul tuturor cetatenilor mai multi bani. Domnului Ciolos care este inginer, si eu sunt inginer, la inginerie nu e ca la politica. Aici nu conteaza plansul, hahaitul, datul ochilor peste cap, demagogia, retoricile de 2 bani, minciunile pe care le plaseaa, retractarile acestor politicieni. Aici se bazeaza legile fizicii, matematicii, economiei si legile bunului simt. Asta inseamna inginerie. Daca domnul Ciolos se va comporta ca un inginer si CV-ul domiei sale este impresionant, atunci dansul nu va tine seama de aceste solicitari ale politicienilor. Va lua numai acele masuri care se supun regulilor ingineresti, acele masuri vor fi cu siguranta in folosul cetatenilor. Ceea ce am vazut pana acum a fost calcarea sistematica in picioare. (…) Nu astept un guvern tehnocrat, astept in sfarsit un guvern democrat. Acest guvern sa fie indreptat spre popor, nu spre politicieni mai mult sau mai putin parlamentari.”

" "

Jurnalistul a dezvăluit și care ar fi primul lucru de care ar ține cont daca s-ar afla în ipostaza lui Cioloș din fruntea guvernului, remarcând faptul că noul premier nu a fost pus în actuala sa funcție, ci de cei din stradă, de românii care au protestat: „Daca as fi in locul domnului Ciolos, primul lucru de care as tine cont ar fi ce ar spune cetatenii acestei tari. Domnul Ciolos nu se afla in aceasta functie pentru ca a fost pus acolo de Parlament si nici macar de presdintele Iohannis. Se afla in aceasta functie dat cetatenilor care au iesit in tara, pentru ca oamenii nu mai au incredere deloc in clasa politica.”

Nu în ultimul rând, CTP a mai spus că desconsiderarea oamenilor, tratarea lor asemenea pitecantropilor, adică asemeni unor primitivi, neevoluați, nu își mai are locul, iar în orice măsură luată, fie ea mai puțin populistă, noii politicieni vor trebui să le dea explicații: „Atunci, in primul rand m-ar preocupa sa am sprijinul cetatenilor pe care nu i-as mai trata ca pe niste pitecantropi. Guvernarile anterioare au spus las ca stim noi ce e mai bine sa facem. Lasa, voi stati acolo ca o turma de pitecantropi. Astept de la domnul Ciolos sa le explice oamenilor. Daca va trebui sa ia niste masuri nepopulare, sa iasa si sa explice cu calm, iata de ce nu pot, eventual, sa va marim salariile acum, pentru ca iata care ar fi consecintele. Astept sa ii trateze pe cetatenii Romaniei ca pe niste cetateni responsabili. Cred ca oamenii vor aproba chiar si masuri mai dureroase ale noului guvern.”, a conchis jurnalistul.

" "

1 comentariu la “Ar putea fi Cioloș noul tip de politician? Cristian Tudor Popescu, previziuni despre viitorul scenei politice din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *