Skip to content
Politică Societate

Jurnalistul Dan Andronic, noi dezvăluiri despre implicarea lui Coldea în campania electorală: A fost o intoxicare majoră!

puterea.ro

Jurnalistul Dan Andronic a transmis printr-o postare pe Facebook că fostul lider al serviciilor secrete, Florian Coldea, vrea să fie, la fel ca în alegerile trecute, “lebăda neagră” a acestor alegeri prezidențiale.

Jurnalistul aduce în atenție mesajele pe care Florian Coldea le-ar fi trimis în ziua alegerilor sociologului Vasile Dâncu, făcând presiuni să-i dea în exit-poll la egalitate pe candidații Dan Barna și Viorica Dăncilă. Pentru că avea nevoie de ”emoție” în spațiul public, Florian Coldea nu a acceptat refuzul lui Vasile Dâncu. Același lucru l-ar fi încercat și cu sociologul Mirel Palada.

Redăm integral textul publicat de Dan Andronic pe pagina personală de Facebook.

”Operațiunea „Lebăda Neagră”.

Enigma lui Cristoiu, rezolvată. Cu „ajutorul” lui Florian Coldea.

Spunea I.C. într-un interviu: „Duminică 10 noiembrie, la ora 6 după-amiaza, s-a produs o răsturnare în mersul votului, mai mult decât enigmatică. Și anume, toate sondajele, tot ce se știa prin redacții era că, în țară, Viorica Dăncilă era umăr la umăr cu Dan Barna. Se considera că va veni și diaspora și atunci clar Dan Barna era în turul 2.”

Perfect adevărat. Numai că nu a fost o răsturnare de vot, ci o intoxicare majoră.

Ceea ce am aflat în ultimele două zile completează tabloul prezentat ieri și ne aduce elemente în plus despre operațiunea „Lebăda Neagră” orchestrată de fostul prim-adjunct al SRI.

În duminica alegerilor, Florian Coldea a făcut presiuni asupra lui Vasile Dâncu să-i dea în exit-poll la egalitate pe Dan Barna cu Viorica Dăncilă. Vasile Dâncu a refuzat.

Oricum diferența era prea mare, dar Florian Coldea a insistat. Avea nevoie de emoție. Dacă vă uitați la mesajele USR-iștilor sunt în aceeași idee: mai e puțin, ieșiți la vot, mai e un hop…

Sursa mea este extrem de credibilă. Extrem de bine informată.

Mai mult, același scenariu s-a aplicat și în cazul institutului lui Mirel Palada, unde s-a încercat același lucru. Sursa mea este extrem de credibilă. Extrem de bine informată.

Chiar mă întrebam de unde venea siguranța lui Dan Barna atunci când în direct la RTV vorbea de marje de eroare „generoase”. Așa îl aburise Coldea. Așa a răspândit în mass-media.

Rămân la părerea mea: Coldea nu mai e militar, ci doar un miraj…”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *