Skip to content
Politică

Jurnalistul Dan Bucura despre Secţia Specială: O desfiinţăm, dar ce punem în loc?

" "

Jurnalistul Dan Bucura îl laudă pe ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu pentru că a avut o atitudine obiectivă în ceea ce priveşte acest domeniu şi că, privitor la Secţia Specială, nu a dus subiectul dintr-o extremă în alta.

El face, pe pagina sa de facebook, o analiză a activităţii în domeniul justiţiei, cu exemple concrete, şi se întreabă retoric ce punem în loc, dacă desfiinţăm Secţia Specială, care a fost creată, în opinia sa, din oameni aserviţi şi slab pregătiţi, dar, pe de altă parte, domeniul este împânzit de personaje care trebuie să fie controlate.

Bun, desființăm Secția Specială! Dar ce punem în loc?! Portocale și Tudorani?!

Atenția GRECO față de România mă lasă rece! Mai ales până nu ne învață cum să facem cu Negulescu „Portocală”, judecătorul Ion Tudoran, procurorii dezastru de la Caracal și alte asemenea specimene!

Respect ministrului Cătălin Predoiu de la Justiție pentru atitudinea obiectivă din ultimele zile. Se ține de promisiunea guvernului Orban, de a nu duce Justiția dintr-o extremă într-alta. Exemplul edificator: Secția Specială de Investigare a Magistraților.

1 -Premisa de la care plec în logica mea este că Dragnea și ai lui au creat o secție de investigare a magistraților, condusă de oameni aserviți, slab pregătiți și părtinitori.. șefa Adina Florea este un caz relevant.

2 – Nu pot să neg însă și realitatea. Sistemul de justiție e plin de magistrați corupți, ticăloși, găunoși, neprofesioniști. Inclusiv de procurori „paraditori”. Am tot avut cazuri, dar multi se fac că nu le vad! Portocală, Tudoran, băieții de la Oradea sunt deja cazuri celebre. Cunosc multe altele. Mai ales procurori…

3 – Concluzia: dacă desființăm Secția Specială, adică pe cei care baga acum frica în oasele magistraților, ce punem în loc?! Cine îi va trage la răspundere pe incompetenții precum procurorul de la Caracal care l-a așteptat pe Dincă să-și facă „treaba”. Cine îi va depista pe cei ce fac abuzuri?! Dar pe judecătorii care iau șpăgi pentru sentințe strâmbe?!

Să nu îmi spună mie Greco cum că n-avem așa ceva, că le dau cu rapoartele în cap! Să vină să trăiască un an în România cei de acolo și apoi vorbim.. Soluția e una simplă: reformarea Secției Speciale! Să zboare slugile lui Dragnea și Iordache din structură și să aducem oameni cu cv-uri impecabile. Dar care sa stea în continuare cu nuiaua pe magistrații care fac golănii!”, scrie Dan Bucura

" "

1 comentariu la “Jurnalistul Dan Bucura despre Secţia Specială: O desfiinţăm, dar ce punem în loc?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *