Skip to content
Politică

Jurnalistul Dan Bucura, scrisoare deschisă către Viorica Dăncilă: Voi depune la Parchet o sesizare penală referitoare la infracțiunea comisă în BPN al PSD

Jurnalistul Dan Bucura i-a adresat prim-ministrului Viorica Dăncilă o scrisoare deschisă, în care îi solicită să clarifice circumstanțele unei declarații controversate a viceprimarului Capitalei, Aurelian Bădulescu, în cadrul unei emisiuni TV.

”Vă scriu referitor la o altă calitate oficială pe care o aveți și anume cea de președinte al Biroului Permanent Național (BPN) al PSD. Demersul meu survine pe fondul declarațiilor halucinante făcute de colegul dvs de partid, viceprimarul Aurelian Bădulescu.

În cadrul unui schimb de replici cu domnul Bădulescu, acesta a încercat probabil să mă intimideze, schimbând brusc tema discuției și făcând referire la o serie de elemente legate de familia mea. Fără a dezvolta subiectul personal, vă informez că domnul Aurelian Bădulescu a invocat o serie de discuții care ar fi avut loc într-o ședință politică a BPN. Simpla susținere a faptului că acele discuții s-ar fi purtat întocmai intră sub incidența Codului Penal, făcându-i pe toți membrii  BPN prezenți acolo cel puțin complici și tăinuitori !! Pe scurt, viceprimarul Aurelian Bădulescu a declarat textual: “ Eu știu că, în Biroul Politic, când ne-a întrebat dacă soția dumneavoastră trebuie să lucreze la Curtea de Conturi, noi am fost de acord…”

Într-un mod extrem de direct, domnul Bădulescu susține că în Biroul Politic al PSD, pe care în prezent îl prezidați, s-a decis angajarea sau păstrarea în funcție (nu am înțeles exact aluzia) a cel puțin unei persoane de la Curtea de Conturi! Acest lucru se întâmplă în condițiile în care, legal, o persoană de la acea instituție nu poate fi angajată decât prin concurs, pe bază de competențe și studii de specialitate, sau prin transfer de la o altă entitate. Orice altă decizie politică legată de astfel de angajări este nu doar imorală, ci și o faptă penală. Cunoscând parcursul profesional al soției mele, pe care țin să nu o implic în povestea asta, exclud vehement orice demers al nostru pe lângă forumul politic invocat de Aurelian Bădulescu. Chiar și poziționarea mea jurnalistică din ultimii ani, în raport cu politica și activitatea PSD cred că exclude din start orice bănuială cu privire la acest aspect”, scrie Dan Bucura.

Jurnalistul solicită clarificarea pubică a declarațiilor respective, considerând că premierul are două posibile variante de reacție: ”fie vă delimitați de aceste declarații, catalogându-le drept calomnii ale colegului dvs de partid, fie vă asumați existența acelor discuții în interiorul BPN, cu toate consecințele ce decurg din asta”.

”Din punctul meu de vedere, sunt dispus să aștept o reacție a dvs, până cel târziu la 1 Septembrie 2019. După această dată voi depune la Parchet o sesizare penală referitoare la infracțiunea comisă în BPN, considerând că aceste discuții chiar au avut loc, fără știrea mea sau a familiei mele. În varianta delimitării dvs și a celorlalți membri BPN de spusele domnului Bădulescu, mă voi limita la demararea unei acțiuni în instanță împotriva dânsului, pentru calomnie sau defăimare.

În încheiere, fac încă o dată apel la responsabilitatea dvs de Prim ministru, în vederea clarificării acestei situații. Nu vorbim doar de imaginea mea sau a familiei mele, ci de percepția publică asupra unei instituții vitale din statul român: Curtea de Conturi. O instituție care a reușit, până în prezent, să se păstreze mult mai puțin maculată și contestată, comparativ cu altele. O instituție despre a cărei organizare, sunt convins, cunoașteți mult mai bine lucrurile decât mine”, își încheie jurnalistul Dan Bucura scrisoarea adresată premierului.

1 comentariu la “Jurnalistul Dan Bucura, scrisoare deschisă către Viorica Dăncilă: Voi depune la Parchet o sesizare penală referitoare la infracțiunea comisă în BPN al PSD

 1. Citat exact cu precizie 100% al acestui Mare Pacalici Dan Bucura la postul Realitatea TV azi in 12 Noiembrie 2019 ora 21 : 15 :
  ” Iohanis este ca boxerul mare cu titluri multe ..”..:-))))..
  „N-am fost strateg politic niciodata ,..nu stiu cum e cu astea …e bine nu e bine …habar n-am .”
  Este suficient nu-i asa ?..Ce concluzie tragem ?…Ca e mai prost decit umbra Vioricai Dancila ..
  Ce „titluri multe” are acest Iohanis mai creier de gaina ?..Poate procesele penale cu cele 6 case detinute ilegal !!.. Acest neica-nimeni cu figura de clown si cu idei puierile de copil de 6 ani nu ar trebui sa apara la TV …nici macar la radioul din satul Fierbinti..
  Realitatea TV ,..va faceti de ras cu personaje din astea de desene animate…Angajati oameni seriosi nu penibili din astia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *