Skip to content
Societate

Jurnalistul Florin Condurățeanu a încetat din viaţă

stiridiaspora.ro

Cunoscutul jurnalist Florin Condurățeanu a decedat astăzi, 28 iunie, la vârsta de 71 de ani. Experimentatul om de televiziune a suferit un stop cardio-respirator.

Florin Condurățeanu, cunoscut, printre altele, pentru replica „Vă pup pe suflet!”, a fost în tinerețe jurnalist sportiv, iar după anii ‘2000 s-a concentrat pe anchete, politică, monden, dar și emisiuni despre sănătate.

Cel poreclit „Doctorul de suflete”, considerat un mare patriot, a făcut parte inclusiv din fenomenul „OTV”, al lui Dan Diaconescu și Partidul PP-DD.

Medicul Horațiu Moldovan a relatat că a vorbit cu Condurățeanu cu câteva ore înainte de a muri. ”Am vorbit la ora 15 azi, dar nu se plângea de nimic. Era foarte bine, chiar am făcut anumite planuri de perspectivă. Mi-a fost pacient, în urmă cu câțiva ani, pentru o problemă periferică. Știu că era diabetic.”, a spus Horațiu Moldovan la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Într-un interviu acordat în 2008, Florin Condurățeanu a vorbit despre pasiunea sa pentru scris și despre primele sale articole importante publicate.

Tatăl meu era un povestitor romantic. A fost condamnat politic cinci ani, iar eu am fost nevoit să urmez o facultate impusă. Eram un puşti şi, când au venit cei de la Securitate, au stors până şi pasta de dinţi ca să găsească ceva. A fost ceva îngrozitor. Aşa am ajuns să fac ceva care nu-mi plăcea deloc, Pe­trochimie. Nu-mi plăcea, dar am ajuns şef de promoţie şi şef de proiect complex la Petromidia. Însă pasiunea mea pentru gazetărie a fost mai presus de orice. Eram colaborator la diferite publicaţii. Am scris la Informaţia Bucureştiului, dar oful meu era Flacăra, unde erau toate elitele. Elita elitelor”, a spus el în interviu.

1 comentariu la “Jurnalistul Florin Condurățeanu a încetat din viaţă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *