Skip to content
Puterea Știrilor Video

Jurnalistul Lucian Mîndruță desființează legea care i-ar scuti pe ziariști de impozit: în ce capcane ar putea cădea presa

PSnews.ro

Jurnalistul Lucian Mîndruță, invitat în studioul Puterea Știrilor, a criticat dur proiectul de lege care a trecut marți de Camera Deputaților și care îi scutește pe jurnaliști de plata impozitului pe venit.

Mi se pare, mai degrabă, o invitație într-un club mafiot al celor care nu plătesc taxe, sau se fofilează sau se învârt să șmecherească statul. Nu cred că este ok. Mi se pare, mai degrabă, o calomnie a PSD-ului la adresa jurnaliștilor și un măr otrăvit”, spune jurnalistul.

Mai mult, Mîndruță atrage atenția că proiectul de lege este inițiat de PSD, „un partid care nu a iubit presa, nu a făcut nimic pentru libertatea ei și a căutat să o îngrădească de câte ori a putut”.

„Sper să nu fie promulgată această lege. Nu am nevoie de acest beneficiu. Mi se pare, mai degrabă, o invitație într-un club mafiot al celor care nu plătesc taxe, sau se fofilează sau se învârt să șmecherească statul. Nu cred că este ok. Mi se pare, mai degrabă, o calomnie a PSD-ului la adresa jurnaliștilor și un măr otrăvit.

Dacă noi mușcăm acest măr otrăvit o să vină și o să spună: <<Ați văzut, și ăștia voiau privilegii, să vă fure, să vă păcălească și să nu  își aducă contribuția la buzunarul comun>> Nu sunt de acord, mi se pare o ticăloșie jalnică. O mizerie venită, mai ales de la un partid care nu a iubit presa, nu a făcut nimic pentru libertatea ei, a căutat să o îngrădească de câte ori a putut (…) E chiar o mare mizerie. Mie mi se pare că încearcă să decredibilizeze presa. Să arate că și presa este , de fapt, parte a establishmentului pe care ar trebui să îl urâm. Că nu ar trebui să avem încredere în presă pentru că și ea ne păcălește într-un fel, ne face la ban. E o capcană și vă anunț că nu am de gând să mă folosesc de această lege, chiar dacă este promulgată de președintele Klaus Iohannis”, a declarat Lucian Mîndruță, la Puterea Știrilor.

Jurnaliștii ar putea fi scutiți de impozitul pe venit

Jurnaliștii sunt la un pas de a fi scutiți de impozitului pe venit: măsura propusă de PSD, ALDE și PMP a fost adoptată de deputați, for decizional, iar proiectul de lege merge la președintele Iohannis, pentru promulgare.

Invitat în studioul ”Puterea Știrilor”, deputatul PSD Valeriu Steriu, inițiatorul legii care i-ar scuti pe jurnaliști de plata impozitului pe venit, a explicat motivele care au stau la baza actului normativ care a trecut, miercuri, de Camera Deputaților, for decizional.

Steriu susține că inițiativa legislativă a rezultat după discuții cu mai mulți reprezentanți ai presei. „M-am consultat cu foarte mulți jurnaliști și credeți-mă că de dimineața până seara, atât în Parlament, cât și la Guvern, jurnaliștii acreditați stau câte 16 ore alături de noi, încercând să obțină o informație. Sunt mulți jurnaliști juniori care stau efectiv la limita de contract minim pe economie. Aproape toți mă întrebau permanent cum vor evolua”, spune Steriu.

Revenim cu materialul video

" "
" "

1 comentariu la “Jurnalistul Lucian Mîndruță desființează legea care i-ar scuti pe ziariști de impozit: în ce capcane ar putea cădea presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *