Skip to content
Puterea Știrilor Video

Jurnalistul Lucian Mîndruță desființează legea care i-ar scuti pe ziariști de impozit: în ce capcane ar putea cădea presa

PSnews.ro

Jurnalistul Lucian Mîndruță, invitat în studioul Puterea Știrilor, a criticat dur proiectul de lege care a trecut marți de Camera Deputaților și care îi scutește pe jurnaliști de plata impozitului pe venit.

Mi se pare, mai degrabă, o invitație într-un club mafiot al celor care nu plătesc taxe, sau se fofilează sau se învârt să șmecherească statul. Nu cred că este ok. Mi se pare, mai degrabă, o calomnie a PSD-ului la adresa jurnaliștilor și un măr otrăvit”, spune jurnalistul.

Mai mult, Mîndruță atrage atenția că proiectul de lege este inițiat de PSD, „un partid care nu a iubit presa, nu a făcut nimic pentru libertatea ei și a căutat să o îngrădească de câte ori a putut”.

„Sper să nu fie promulgată această lege. Nu am nevoie de acest beneficiu. Mi se pare, mai degrabă, o invitație într-un club mafiot al celor care nu plătesc taxe, sau se fofilează sau se învârt să șmecherească statul. Nu cred că este ok. Mi se pare, mai degrabă, o calomnie a PSD-ului la adresa jurnaliștilor și un măr otrăvit.

Dacă noi mușcăm acest măr otrăvit o să vină și o să spună: <<Ați văzut, și ăștia voiau privilegii, să vă fure, să vă păcălească și să nu  își aducă contribuția la buzunarul comun>> Nu sunt de acord, mi se pare o ticăloșie jalnică. O mizerie venită, mai ales de la un partid care nu a iubit presa, nu a făcut nimic pentru libertatea ei, a căutat să o îngrădească de câte ori a putut (…) E chiar o mare mizerie. Mie mi se pare că încearcă să decredibilizeze presa. Să arate că și presa este , de fapt, parte a establishmentului pe care ar trebui să îl urâm. Că nu ar trebui să avem încredere în presă pentru că și ea ne păcălește într-un fel, ne face la ban. E o capcană și vă anunț că nu am de gând să mă folosesc de această lege, chiar dacă este promulgată de președintele Klaus Iohannis”, a declarat Lucian Mîndruță, la Puterea Știrilor.

Jurnaliștii ar putea fi scutiți de impozitul pe venit

Jurnaliștii sunt la un pas de a fi scutiți de impozitului pe venit: măsura propusă de PSD, ALDE și PMP a fost adoptată de deputați, for decizional, iar proiectul de lege merge la președintele Iohannis, pentru promulgare.

Invitat în studioul ”Puterea Știrilor”, deputatul PSD Valeriu Steriu, inițiatorul legii care i-ar scuti pe jurnaliști de plata impozitului pe venit, a explicat motivele care au stau la baza actului normativ care a trecut, miercuri, de Camera Deputaților, for decizional.

Steriu susține că inițiativa legislativă a rezultat după discuții cu mai mulți reprezentanți ai presei. „M-am consultat cu foarte mulți jurnaliști și credeți-mă că de dimineața până seara, atât în Parlament, cât și la Guvern, jurnaliștii acreditați stau câte 16 ore alături de noi, încercând să obțină o informație. Sunt mulți jurnaliști juniori care stau efectiv la limita de contract minim pe economie. Aproape toți mă întrebau permanent cum vor evolua”, spune Steriu.

Revenim cu materialul video

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *