Skip to content
Puterea Știrilor Video

Jurnalistul Lucian Mîndruță, previziuni electorale pentru 2020: Sper să înțeleagă și ăștia din PSD că nu mai au ce face, nu mai funcționează

Inquam Photos / George Călin

Jurnalistul Lucian Mîndruță, prezent la „Puterea Știrilor”, spune că are așteptări mari de la guvernarea liberală, în special ”să taie risipa, să dea afară niște oameni care sunt aiurea în funcții publice, să mai tăie și din pensiile speciale nesimțite”.

”Îmi vine să îi critic când sunt populiști, că mie nu îmi place populismul de oriunde ar veni. Orban a tăiat acciza la benzină, dar are nevoie de toate sursele de venit, sunt convins că va trebui să mărească niște taxe, cum altfel o să facă? Iar ne împrumutăm? Probabil că asta e singura soluție, nu mărești taxe pentru ca iarăși să mai tragem încă 10- 20 miliarde, datoria țării, doar ca să ieșim la liman până la următoarele alegeri. Păi nu-mi convine nici asta!”

" "

Întrebat de șansele pe care le au liberalii la alegerile locale și parlamentare de anul viitor, Mîndruță a fost de părere că PNL-ului o să îi meargă bine la locale, pentru că pur lumea este sătulă de edilii PSD.

„Sper să înțeleagă și ăștia din PSD că nu mai au ce face, nu mai funcționează. Și-a făcut PSD-ul schimbare de sex și acum e travestit, dar nu și-a tăiat toate organele, le ascunde așa, și-a pus ceva pe deasupra să nu se mai vadă, el însă tot ăla este, îl văd. Faptul că oamenii ăștia votează la unison în funcție de cum le spune șeful, îmi arată că nu e un partid democratic și că niciunul dintre ei nu are conștiință proprie. Ori, după mine, asta e descalificant pentru un partid”

La întrebarea dacă PSD ar putea avea o traiectorie similară cu PRM, Mîndruță a răspuns că „PSD-ul va dispărea doar dacă PNL-ul reușește să găsească o soluție să-și facă „tătuci” de-ai lor, dar în momentul ăla PNL nu va mai fi un partid mișto, ci va fi unul mai nașpa.”

”Barna a făcut niște gafe, m-a dezamăgit”

Referitor la USR, Mîndruță spune că în urma rezultatului la alegerile prezidențiale, Dan Barna ar fi trebuit să își dea demisia, iar USR să își caute un lider mai bun în perspectiva viitoarelor alegeri.

”Din păcate, motivul pentru care nu și-a dat demisia este că nu au unul mai bun în partid pe care să-l pună în locul lui și asta e și mai tragic. Au fost vreo 10-12 și sunt toți la Bruxelles. Barna a făcut niște gafe, aia cu nu este în mandatul USR să rezolve criza, m-a dezamăgit, la fel și faptul că nu a fost o dezbatere sinceră în partid după aceea, a fost o reacție gen strângem rândurile în jurul șefului suprem. Mă așteptam ca USR să fie diferit de alte partide, care fac exact la fel.

”Ponta s-a crezut prea mare”

La fel de acuzator este tonul jurnalistului și atunci când e vorba de Victor Ponta, despre care crede că ”a greșit că s-a crezut prea mare și a vrut să fie vioara nu întâi, dar a doua și nu era nu era o idee bună nici măcar pentru el însuși”.

”Oamenii nu l-au uitat, oamenii nu acceptă ce a făcut el și nu e vorba doar de Colectiv, e vorba de mai mult. Să nu uităm că Ponta este tăticul ascensiunii lui Dragnea. Ponta este marele prieten al  domnului Ghiță, care este acum într-o țară afiliată unei puteri adversare României, Serbia, o țară care este un pașalâc rusesc.

El zice că nu mai e prieten cu Ghiță, dar în România nu există compromitere definitivă, orice este posibil, oricine își poate reveni. De exemplu, Adrian Năstase la recepția președintelui Iohannis, de la Cotroceni. Adrian Năstase în ultimii 2-3 ani a cochetat cu rușii, cu evenimente la Fundația Titulescu cu ambasadorul rus, s-au însăilat anumite linii de comunicare și relații, cu pro-ruși, sau direct cu rușii. Ori treaba asta, la un om de talia lui Adrian Năstase, care are totuși un background în spate are niște informații strategice, e totuși omul care ne-a băgat în NATO, el nu poate fi lăsat în afara statului român ăsta cred că este calculul președintelui Iohanis.

Adrian Năstase este omul care știe prea multe și riscă să devină prea influent… Nu o spun în calitate de cavaler de Cornu, că și eu am făcut o filmare la el ca să îi număr ouăle, o parodie, Adrian Năstase a fost totuși premierul care a băgat România în NATO, cred că trădător nu este, i-a dat ștampila de netrădător „marele Petrov” (n.r. Traian Băsescu).  Oamenii care au și această opțiune trebuie să fie mai degrabă integrați în statul român decât să fie integrați în rețeaua de influență a estului”, a mai spus Lucian Mîndruță la ”Puterea Știrilor”.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *