Skip to content
Politică

Jurnalistul Moise Guran devoalează jocurile politice după plecarea ALDE de la guvernare: În realitate asistăm la o retragere organizată a celor de la PSD

Conducerea ALDE a decis, luni, ca formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu să iasă de la guvernare. Miniștrii partidului trebuie să își depună demisiile, urmând ca premierul Viorica Dăncilă să numească în locul celor 4 miniștri ALDE, interimari.

Ieșirea ALDE de la guvernare, precum și migrația unor foști oameni de la PSD spre Pro România fragilizează majoritatea parlamentară, social-democrații pierzând practic această majoritate în ambele camere.

" "

Jurnalistul Moise Guran este de părere că în prezent asistăm la o retragere organizată a celor de la PSD. Concret, lansarea candidaturii lui Mircea Diaconu și alianța ALDE – Pro România ar indica existența acestui plan de retragere organizată.

“Cred că în realitate asistăm la o retragere organizată a celor de la PSD. Acum alianța ALDE – Pro România este de fapt rebrandingul PSD pentru pesediștii care știu că PSD nu mai are perspectivă. După rectificarea lui Teodorovici mulți dintre ei știu că urmează de decontat dezastrul bugetar, iar pe cei mai mulți dintre ei, primari, parlamentari, organizații, acest dezastru îi va găsi în ALDE sau în Pro România, adică în opoziție.

Lansarea candidaturii lui Mircea Diaconu și alianța dintre ALDE și Pro România indică existența planului de retragere organizată, nu doar a ALDE ci și a PSD. Ponta s-a mișcat bine după alegerile din 26 mai, înțelegând că e nevoie de o fuziune pe stânga, lucru pe care încearcă să-l facă.

Pe de altă parte, liberalii s-au grăbit să anunțe moțiunea de cenzură pentru a-și putea asuma căderea guvernului, iar Barna s-a simțit dator să zică și el ceva și i-a cerut demisia Vioricăi Dăncilă. Nu sunt sigur că vom avea un nou guvern înainte de prezidențiale. O pot lăsa pe Viorica Dăncilă interimar, după o eventuală demitere prin moțiune de cenzură, dar aceasta n-ar fi o soluție responsabilă pentru România, chiar dacă l-ar aduce pe Iohannis mai aproape de posibilitatea dizolvării Parlamentului”, a conchis jurnalistul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *