Skip to content
Politică

Jurnalistul Moise Guran îl desființează pe Nicușor Dan: Programul lui pentru București e concentrat pe hipstereli!

antena3.ro
" "

Jurnalistul Moise Guran, într-un articol publicat pe blogul personal, îl caracterizează pe Nicuşor Dan drept „fostul, viitorul şi probabil singurul candidat pe care primarul Gabriela Firea l-a bătut şi îl mai poate bate în alegerile locale de anul viitor”.

Astfel, într-un articol în care analizează propunerea Gabrielei Firea de instituire a unei taxe auto de poluare în Bucureşti, jurnalistul Moise Guran critică modul în care fostul candidat Nicușor Dan s-a raportat în trecut la acestă situație.

" "

Moise Guran scrie că Nicuşor Dan nu a oferit nici el soluţii concrete până acum”, însă se vrea candidatul unic al Opoziţiei în alegerile de la anul pe care speră aşa să le câştige.

Referindu-se la taxa pe poluare pe care primarul Firea vrea să o introducă şi pe care “invidios că n-a pus el taxa asta atât de hipsterească şi de haotică”, Nicuşor Dan atacat-o printr-un comunicat, Guran susţine că “problemele [Capitalei] sunt grele şi bag seama că nu le înţelege nici chiar Nicuşor Dan, fostul, viitorul şi probabil singurul candidat pe care într-un oraş atât de anti-pesedist cum e Bucureştiul. […] Firesc, cei doi au avut în 2016 programe electorale destul de similare”, este de părere jurnalistul.

În fapt, acesta l-a criticat pe Nicuşor Dan şi înaintea alegerilor anterioare pentru politicile „hipstereşti” propuse pentru problemele Bucureştiului. „Programul lui Nicuşor Dan este concentrat pe hipstereli de genul Dâmboviţa Creativă şi parcări sub clădirile cu risc seismic. Nicuşor Dan NU are o soluţie pentru locurile de parcare rezidenţiale (care ar costa prea mult) şi presupune că odată centura terminată, şi nişte parcări pe principalele intrări în Capitală (aici programul lui se întâlneşte cu cel al lui Firea) ar rezolva aglomeraţia. Pentru mine, bucureştean, ar trebui să aibă o soluţie ca să nu mă mai cert cu vecinii pe locurile de parcare. Iar dacă îmi vinde filme cu semafoarele inteligente, o să îi spun că filmele astea le-am mai văzut şi pe vremea lui Videanu şi că e împotriva aritmeticii să presupui că un sistem de semafoare inteligente va reduce numărul maşinilor de pe stradă, atâta timp cât maşinile respective, nici acasă, nici la serviciu, nu ai unde să le parchezi”, scria acesta în urmă cu câtiva ani.

Amintim că proiectul de hotărâre prin care Primăria Capitalei vrea să introducă vinietă pentru mașinile din alte județe care intră în București și să interzică accesul mașinilor cu normă de poluare sub Euro 3 în zona centrală a fost pus în dezbatere publică pe site-ul instituției.

Termenul până la care persoanele interesate pot transmite puncte de vedere este 30 septembrie. Dacă vor fi aprobate de Consiliul General, taxele ar urma să intre în vigoare de pe 1 ianuarie 2020.

Ce prevede exact proiectul de hotărâre pus în dezbatere pe site:

– Începând cu data de 01.01.2020, accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică de 5 tone pe arterele din interiorul Zonei de Acţiune pentru Calitatea Aerului ZACA , este restricționat zilnic, de luni până vineri, cu excepția sărbătorilor legale, în intervalul 07:00 – 22:00, după cum urmează:
a) Pentru autovehicule înmatriculate în Municipiul București și judeţul Ilfov, cu norma de poluare Euro 4, Euro 5, Euro 6 precum şi pentru autovehicule electrice sau hibrid, accesul este permis fără restricții.
b) Pentru autovehicule înmatriculate în Municipiul București și judeţul Ilfov, cu norma de poluare Euro 3, accesul este permis numai în urma achiziționării unei viniete electronice de tip Oxigen-C. Pentru autovehicule înmatriculate în afara municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, cu norma de poluare minim Euro 3, accesul este permis doar în urma achiziționării unei viniete electronice de tip Oxigen-B.
d) Pentru autovehiculele cu norma de poluare non-Euro, Euro 1 și Euro 2, accesul este interzis în intervalul menţionat.
– Se defineşte Zona de Acţiune pentru Calitatea Aerului (ZACA) în perimetrul delimitat de: P-ța Victoriei – bd. Iancu de Hunedoara – Șos. Ștefan cel Mare – str. Polonă – str. Mihai Eminescu – str. Traian – bd. Nerva Traian – bd. Gheorghe Şincai – – str. Lânăriei – Calea Șerban Vodă – bd. Mărăsesti – str. Mitropolit Nifon – bd. Libertății – Calea 13 Septembrie – str. Izvor – str. B.P. Haşdeu – str. Vasile Pârvan – str. Berzei – str. Buzești – P-ta Victoriei, inclusiv limitele acestuia.
– Autovehiculele cu masa totala autorizată mai mică de 5 tone, înmatriculate în afara Municipiului București și a judeţului Ilfov, cu norma de poluare non-Euro, Euro 1 și Euro 2 vor putea circula în Municipiul Bucureşti, mai puțin în perimetrul ZACA, de luni până vineri, cu excepţia sărbătorilor legale, în intervalul 07:00 – 22:00, numai în urma achiziționării vinietei electronice Oxigen-B.
– Autovehiculele cu masa totala autorizată mai mică de 5 tone, înmatriculate în afara Municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, cu norma de poluare Euro 3, Euro 4, Euro 5 şi Euro 6, precum şi cele hibride sau electrice, vor putea circula pe toate arterele din Municipiul București, numai în urma achiziționării vinietei electronice de tip Oxigen-B.
– Vinietele se emit numai după achitarea sumelor prevăzute în anexa nr.1 la prezenta hotărâre, în baza dovezii privind norma de poluare.

– În urma emiterii vinietelor, autovehiculul este înregistrat într-un sistem informatic de emitere, gestiune, monitorizare şi control a vinietelor, denumit în continuare SIEGMCV.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *