Skip to content
Puterea Știrilor Video

Jurnalistul Oreste Teodorescu a decernat premiul ”PSD-istul anului” unei ”nefericite necuvântătoare”: A reușit totuși să ia 33%

Facebook/Oreste
" "

Jurnalistul Oreste Teodorescu a comentat ironic, la ”Puterea Știrilor”, scorul înregistrat de PSD la alegerile prezidențiale, considerând că Viorica Dăncilă ar putea fi considerată ”PSD-ista anului” pentru că a reușit ca de la 23%, cât a luat partidul la europarlamentare, să obțină 33% în finala cu Klaus Iohannis.

„Dacă ținem cont de toți cei care s-au perindat pe la Palatul Victoria, de la domnul Grindeanu, Tudose, care n-a stat foarte mult și doamna Dăncilă, cred ca PSD-ista anului este această nefericită necuvântătoare,Viorica Vasilica Dăncilă, pentru că a reușit totuși ca de la 23%, scor obținut de PSD la europarlamentare, să ia 33% la prezidențiale, așadar a crescut în momentul în care a luat în turul doi voturile unor candidați din turul întâi. Cred că pentru analiză lucidă, PSD-ista anului 2019 este doamna Dăncilă, iar din perspectiva calității morale și umane există totuși o altă doamnă de la PSD, care mi-a făcut o impresie extrem de bună și m-a și surprins foarte mult, care fiind de partea bună a baricadei, a fost exclusă din partid, Ana Birchall. Merită toată stima și tot respectul meu cel puțin, pentru rezistența și anduranța de a apăra principiile statului de drept, de a rezista destul de singură într-un cabinet ticălos”, a declarat Oreste Teodorescu, la ”Puterea Știrilor”.

" "
" "

Declinul PSD-ului părea previzibil încă din 2017, în opinia jurnalistului Oreste Teodorescu, ca efect al asaltului arogant, brutal și lipsit de orice subtilitate asupra instituțiilor statului în România, cu precădere împotriva justiției.

Un partid care a câștigat cu 46% rezultatele din 2016 a ajuns la 23% la europarlamentare și, cu chiu cu vai, la 33 % la prezidențiale, așadar un partid care a pierdut 13 % fiind la putere. Eu nu fac parte din categoria celor care cred că PSD-ul poate fi îngropat definitiv și asupra căruia se așterne o binemeritată uitare, pentru că pornesc de la ideea că există un bazin dur, format într-adevăr din oameni mai puțin educați, cu o situație materială foarte precară, care sunt ținuți într-o dependență de autoritățile locale, din cele mai defavorizate zonele României, dar totuși există un bazin de 20% din electoratul României care își pune în continuare speranțe în acest tip de de politică, asumată de PSD”, a adăugat Oreste Teodorescu.

Jurnalistul își exprimă speranța ca pentru ideea unei stângi europene românești, PSD să învețe din greșeli, iar fiind în opoziție, să înceapă să se reformeze, să deschidă ușile partidului către oameni noi, oameni tineri, oameni de factură bună, pentru a fi invitat să facă parte dintr-un proiect politic autentic european.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *