Skip to content
Puterea Știrilor Video

Jurnalistul Oreste Teodorescu indică amănuntul nebănuit din propulsarea Laurei Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului European

Jurnalistul Oreste Teodorescu a fost invitat la ediția video ”Puterea Știrilor”, în cadrul căreia a vorbit, printre altele, și despre situația Laurei Codruța Kovesi, fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție.

Facem precizarea că Laura Codruta Kovesi este candidatul ales de Parlamentul European pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European.

Prima rundă a negocierilor dintre Parlamentul European și Consiliul UE pentru șefia Parchetului European va avea loc pe 20 martie. Calendarul negocierilor a fost transmis joi, 14 martie, președintelui PE Antonio Tajani. Astfel, vor fi trei runde de negocieri, pe 20 martie, pe 4 și 10 aprilie, dar aceste ultime două date urmează să fie confirmate­­ de Consiliu.

Candidatul selectat de Parlamentul European este Laura Codruța Kovesi, informație care a fost transmisă oficial guvernului român pe 8 martie de către Antonio Tajani.

Din echipa de negociere a Parlamentului vor face parte socialistul Claude Moraes, șeful Comisiei LIBE, Ingeborg Grassle, președinta comisiei CONT, și Judith Sargentini.

În numele Consiliului UE vor negocia reprezentanții Finlandei, Croației și Portugaliei, următoarele președinții ale Consiliului care nu au candidați pentru funcția de procuror-șef european.

”Sunt șanse mari ca ea să ajungă procuror-șef european. Eu pornesc de la ideea unui win-win. Prin alegerea doamnei Kovesi ca procuror-șef european câștigă toată lumea, mai puțin partea de corupți din România.(…)

Experiența și expertiza doamnei Kovesi cu miile de dosare pe care le-a traversat, fie ca șef al Parchetului General, fie ca șef al DNA, în comparație cu CV-ul destul sărac chiar și al contracandidatului francez și al candidatului german, plus că mai e o chestiune și mie îmi place să fiu franc și să o spun în față: cine fraudează fondurile europene? Țările din est, sărace, în care oligarhia politică și mafia economico-politică sunt foarte bine înșurubate și atunci e politically correct ca cineva din est să ancheteze acest mari dosare de fraudă și de corupție. Altminteri, gândiți-vă cum ar sări din papucii lor toți populiștii cehi, unguri, români: ”Domnule, noi suntem colonie, vin ăștia francezii, polonezii să ne anceheteze pe noi acasă la noi?” Așa când vine cineva tot din est…

A fost cu un scop aleasă. Se vede: PPE o susține pe Kovesi, socialiștii europeni o susțin pe Kovesi, verzii europeni o susțin, ALDE european, adică liberalii o susțin pe Kovesi. Chiar tot spectrul politic al PPE este foarte încântat și o susține pe Kovesi?”, a declarat acesta la Puterea Știrilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *