Skip to content
Politică

Jurnalistul Radu Tudor, atac virulent la adresa cîrcotașilor care critică eforturile medicilor: „Vomitos!”

„Cat de bolnav sa fii sa ataci medicii si sanatatea dupa asa un efort?!”, se întreabă jurnalistul Radu Tudor într-un articol de pe blogul personal.

Radu Tudor exprimă faptul că în ciuda eforturilor considerabile ale medicilor depuse pentru salvarea victimelor din clubul Colectiv, se găsesc fel și fel de voci care atacă aceste cadre medicale. Jurnalistul nu ezită să folosească chiar cuvinte dure la adresa acestor „cârcotași”: „parameci”, „bârfe absolut bolnave”.

„Acesti indivizi bolnavi de injuratura gasesc in mintea lor profund ratacita un prilej de rafuiala si atunci cand toata lumea de bun simt a vazut ce angajament extraordinar au avut toti cei resposabili de sectorul sanatatii : asistente, medici, paramedici, sefi de sectie, directori de spitale, secretari de stat, ministru.”, opinează Radu Tudor, extrem de contrariat de atitudinea acestor români.

Potrivit jurnalistului, societatea trebuie să amendeze aceste derapaje ale „agitatorilor” care proliferează acuze grave aduse medicilor, afectându-le imaginea.

Mai mult, Tudor le adresează cuvinte dure și adepților „teoriei conspirației” care au extins în spațiul public informația falsă conform căreia ar exista victime ascunse ale incendiului din Colectiv, numărul deceselor fiind mult mai mare.

Nu în ultimul rând, ziaristul îndeamnă la mai multă considerație și respect față de situația dramatică a victimelor din clubul Colectiv și la o atitudine mai ponderată în privința acuzelor și a comentariilor din mediul online, subliniind faptul că „schimbarea ar trebui sa inceapa de la noi.”

Redăm mai jos articolul complet al jurnalistului:

„E sambata seara si vazand unele barfe absolut bolnave care au inceput pe la colturi, nu pot sa nu ma intreb : cum e sa te atace niste parameci dupa ce ai facut eforturi medicale si umane supraomenesti si ai cheltuit peste 5 milioane de euro intr-o saptamina pentru sute de victime?

Complicii prin tacere la inchiderea spitalelor, alungarea medicilor in strainatate si la criza morfinei pentru bolnavii oncologici ies acum din hrubele de la Ciresica, se scutura de flegmele oamenilor si dau lectii. Vomitos !

Acesti indivizi bolnavi de injuratura gasesc in mintea lor profund ratacita un prilej de rafuiala si atunci cand toata lumea de bun simt a vazut ce angajament extraordinar au avut toti cei resposabili de sectorul sanatatii : asistente, medici, paramedici, sefi de sectie, directori de spitale, secretari de stat, ministru.

O societate sanatoasa trebuie sa ceara si retragerea definitiva a celor cu mintea prajita, ce cauta doar scandal si mizerie. Nu doar a politicienilor expirati si osificati in functiile lor de ani de zile, care si-au oferit capacitatea repetentei si corigentei lor de loaze.

PS : Ma bucur ca nu sunt singurul care gandeste asa. Colega mea Nadina Campean a postat si ea pe Facebook :

“Mi se pare ireal ce se intampla! Credeam ca suntem toti specialisti in fotbal, acum vad ca suntem un popor de medici, specialisti in arsuri. Au venit medici din Israel, Franta, Germania care au spus ca nu au vazut cazuri atat de grave in 20-30 de ani de cariera. Dar noi, romanii, stim ca nu e asa. Sigur ascund autoritatile ceva, nu?

S-au facut eforturi supraomenesti sa se salveze vieti cu atat cat avem. Da, avem multe lipsuri, dar de data asta a fost o mobilizare fara precedent tocmai pentru ca pacientilor sa nu se lipseasca nimic. Se insista pe transportul victimelor in alte tari, se pune presiune pe medici, desi ei spun clar ca starea unora este atat de grava incat ar putea muri in timpul zborului. De cand suntem toti medici? Mie mi-ar fi rusine sa dau ochii cu dr. Lascar sau dr. Enescu dupa cat rahat s-a aruncat pe ei in ultimele zile.

Ah, era sa uit de Raed Arafat care a ingropat 60 de morti. Dumnezeule! Scrie un nebun bolnav de teoria conspiratiei ceva pe un blog obscur si preiau toti disperatii dupa atentie. Am dat jos Guvernul, ministul Sanatatii are atributii mult mai restranse acum etc. Bun moment ne-am ales, nu? Nu vreti mai bine sa ii lasati sa isi faca meseria? Nu e ca si cand nu pot salva niste pacienti bolnavi de gripa. Sunt arsuri pe 50-80 la suta din suprafata corpului!

Inteleg disperarea familiilor victimelor. Nu pot si nu vreau sa-mi imaginez prin ce trec. Dar nu inteleg disperarea “medicilor” de pe facebook. Locul asta e tot mai toxic! Suntem un popor atat de plin de ura incat uneori cred ca avem atat cat meritam. Schimbam politicienii, dar nu ne trece prin cap ca schimbarea ar trebui sa inceapa de la noi.”, a exprimat extrem de tăios Radu Tudor pe blogul personal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *