Skip to content
Societate

Jurnalistul Silviu Mănăstire: Cîțu trebuia să-l demită pe Voiculescu! Un premier nerespectat, deci necredibil, nu contează în Europa

facebook
" "

Într-o postare pe pagina de Facebook ”Dosar de Politician”, jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire susține că premierul Florin Cîțu ar fi trebuit să-l demită pe Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății, după gafa comisă duminică de șeful de la Sănătate. „Cîțu, dacă ar fi fost bărbat de stat, s-ar fi dus în ședința de azi a PNL și ar fi spus răspicat: <<Sunteți alături de mine, vreau sa fac o serie de remanieri, Voiculescu, niște secretari de stat, pe Arafat?!>>”, spune jurnalistul.

„Ieri, după ce Voiculescu și-a ținut conferința de presă plângăcioasă concomitent cu a lui Cîțu, într-un gest de sfidare sau de prostie de categorie grea, premierul încă al României trebuia să facă actele de demitere și să le trimită la Cotroceni.

" "
" "

Când te lași călcat în picioare public, cum îi permite Cîțu lui Voiculescu, să fii sigur că nu te va mai respecta nimeni, din partide, din media, societatea în general. Un premier lipsit de încredere și nerespectat (indiferent de motive) este un om politic care nu poate construi nimic. Încrederea este liantul dintre clasa politică și cetățeni, iar dispariția ei te pune în situația în care oamenii vor respinge sau vor privi cu suspiciune tot ceea ce faci.

Cîțu trebuie să înțeleagă că nu este la un concurs de bunăvoință (să fie bun cu Voiculescu sau USR, de dragul alianței), un premier slab și nerespectat își proiectează slăbiciunea asupra țării, în afara ei și înăuntru.

Un premier nerespectat, deci necredibil, nu contează în Europa. Apropo, niciun lider european important nu a venit la București în aceste patru luni, și nu este din cauza pandemiei, stați liniștiți. Lumea geopolitică se mișca, încă prea mult în aceste zile, iar România este nebăgată în seama.

Cițu, dacă ar fi fost bărbat de stat, s-ar fi dus în ședința de azi a PNL și ar fi spus răspicat: sunteți alături de mine, vreau să fac o serie de remanieri, Voiculescu, niște secretari de stat, pe Arafat?!

Cu partidul în spate, cu mandatul de premier din care nu-l poate scoate nimeni fără demisie sau moțiune, Cîțu are obligația să fie curajos pentru țară, în primul rând.

Cum te simți, omenește vorbind, să nu-ți fie rușine de situația în care te afli, să fii totuși premier și să te vadă o țară întreagă, și să te ascunzi nevenind la o banală ședință alături de colegii tăi?

PS: Lucian Isar îi poate explica prietenului Cîțu puțină politică: USR nu va ieși deocamdată de la guvernare, indiferent de câte remanieri face, useriștii au început să roadă din ciolan, le place, iar Barna nu poate scoate partidul de la guvernare înainte de congres. Cîțule, fii bărbat!”, scrie Silviu Mănăstire pe Dosar de Politician.

PSD a depus a doua moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății

Amintim că Partidul Social Democrat a depus, luni, a doua moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății Vlad Voiculescu. În document, PSD îi reproșează ministrului evoluțiile „dramatice” ale pandemiei, lipsa măsurilor de sănătate publică, evacuarea Spitaului Foișor sau încălcarea regulilor de combatere a pandemiei impuse populației.

„Am discutat astăzi în Biroul Politic Național despre situația absolut revoltătoare de la Spitalul Foișor. Am decis ca astăzi să depunem o nouă moțiune simplă împotriva ministrului sănătății. Ținând cont de gravitatea situației, cerem Biroului Permanent al Camerei Deputaților ca în această săptămână să fie dat votul pe această moțiune simplă”, a declarat Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *